Fratele păstor Mariș Solomon, a fost chemat de Dumnezeu ACASĂ!

Astăzi Cerul s-a bucurat de venirea fratelui păstor Mariș Solomon, care la vârsta de 80 de ani a trecut din această viață, în viața veșnică! Cultul Creștin Penticostal – Biserica Lui Dumnezeu Apostolică din România și Comunitatea Penticostală din Orașul Ineu a pierdut un om valoros, care a slujit zeci de ani Bisericile Creștine Penticostale din zona Ineului. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată și pe cei întristați!

Priveghiul va avea loc astăzi și mâine seară la Biserica Creștină Penticostală „Eben – Ezer” Ineu, iar înmormântarea va avea loc vineri!

În amintirea lui, vă redau un articol pe care l-am făcut împreună cu fratele Solomic, pentru revista asociației!

Pastor Mariș Solomon -„Despre Istoria Penticostalismului Ineuan”, articol preluat din revista „Copil în Credință”, numărul II, Aprilie, 2017!

„Prima adunare penticostală s-a înființat la Mocrea prin jurul anilor 1930. Ineu era filială atașată comunității Mocrea. Păstor era un frate din Bocsig, pe nume Novacuț. Prin anii 1970 – 1972, fratele Mircea Roman de la Sebiș, fiind ales păstor județean, predă adunarea penticostală din Ineu, păstorului Domșa Gheorghe. Atunci adunarea se afla pe strada Mihail Kogălniceanu, din cartierul Traian (Colonie). Biserica se bucura de credința în Domnul Isus Cristos, unindu-se în această credință, cu dragoste la adunare, conform primei biserici din Ierusalim, cum ne este prezentat în pasajul din Faptele Apostolilor, cap. 2, versetele 42-47. În acea vreme, nemulțumirea din punct de vedere material, al localului necorespunzător și a propietarului care vroia să vândă localul în care ne desfășuram activitatea, ne-a creat mari dificultăți cu majorarea prețului, în vederea măriri taxei în cazul în care achiziționăm terenul. În anul 1975, familia Mariș Solomon se mută din Târnova la Ineu, datorită serviciului, făcându-se membri în locația de mai sus. În adunare erau pe atunci aproximativ 50 de membrii majori. Conducerea bisericii era formată din frații: Zdremțan – conducător, Ile Gheorghe și Crăciun Macarie. În momentul când fratele Mariș devine membru, este ales secretar. În jurul anilor 1980, s-a reușit achiziționarea unui nou local ridicat în roșu, pe strada Aurel Vlaicu, numărul 5, locație actuală. Având în vedere situația din țară, o vreme a dărâmării locașurilor de cult, pentru a face loc visului comunist de a crea o lume nouă, la Ineu, Dumnezeu a dat o mare binecuvântare de a construi un locaș în care credincioșii să se adune pentru gloria Lui Dumnezeu. Domnul lucra în biserică și în Orașul Ineu conform cu pasajul din Scriptură aflat în Faptele Apostolilor, capitolul 2 cu versetul 46. Datorită acestei mari binecuvântări, din partea Lui Dumnezeu, poporul se înmulțea, astfel încât localul devenea neâncăpător; drept urmare, conducerea adunării, în anii ce au urmat, a trebuit să ia în calcul achiziționarea unui nou local, cu o altă adresă în Orașul Ineu. În acest fel s-a ajuns la construirea celei de a doua biserici penticostale, din Orașul Ineu, Bisericii Penticostale Betania, de pe strada George Coșbuc, numărul 37.

Faptul că în Orașul Ineu există în prezent două localuri (Biserici) unde se adună toți cei doritori, care vor să își pregătească sufletul pentru a întâmpina venirea Domnului a doua oară (răpirea), înseamnă că Dumnezeu a lucrat, lucrează și va lucra în acest oraș.

În vederea acestei lucrări, oamenii trebuie să audă Evanghelia, despre care apostolul Pavel ne spune că ”după Evanghelia mea va judeca Dumnezeu lumea” (îm mod implicit Biserica). Acest lucru ne este amintit de apostolii Pavel și Petru. Este normal ca poporul să cunoască condițiile mântuirii, după Scriptură. Avem exemplul biblic, Cinzecimea, adică formarea primei biserici creștine. În Antiohia uceniciiau primit pentru prima dată numele de ”creștini”. Orice persoană care vrea să devină sau să facă parte din Biserica lui Dumnezeu – Isus Cristos, trebuie să îndeplinească tot ce spune apostolul Petru în Faptele Apostolilor capitolul 2. Spre exemplu: 1 – Pocăință; 2 – Botez în apă prin cufundare, rostindu-se formula din Evanghelia după Matei capitolul 28, versetele 19 -20; 3 – Conform învățăturii date de apsotolul Pentru în Faptele Apostolilor capitolul 2, versetele 38 și 39. În continuare persoana trebuie să se lupte pentru menținerea stării de sfințenie zilnică, conform cu Efeseni, capitolul 6, versetele 10 – 17. Având în vedere creștinismul secolelor I – XXI, până în prezent, Creștinismul trăiește mila Lui Dumnezeu arâtată prin har și în al doilea rând prin răstignirea Domnului Isus Cristos, pe cruce. Putem afirma că toți cei ce trăisesc conform cu Romani, capitolul 8, versetele 1 – 11. Ca răsplată din partea Lui Dumnezeu, pentru păstrarea credinței curată și neântinată, avem promisiunea dată apostolului Petru, în 1 Petru cap. 1: 5-13. Pentru că am fost răscumpărați cităm 1 Petru, capitolul 1, versetele 13 – 25. Să luptăm lupta cea bună!”

https://www.facebook.com/100005660407843/posts/1568936896638309/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Fratele păstor Mariș Solomon, a fost chemat de Dumnezeu ACASĂ!

  1. Pingback: Fratele păstor Mariș Solomon, a fost chemat de Dumnezeu ACASĂ! – CrestinTotal.ro

  2. Pingback: Fratele păstor Mariș Solomon, a fost chemat de Dumnezeu ACASĂ! – Radio Peniel

Comentariile sunt închise.