Mulțumirea este esențială pentru a gusta FERICIREA!

„Imagineaza-ti ca te-ai nascut in anul 1900. Cand ai implinit 14 ani, incepe Primul Razboi Mondial care se termina cand tu implinesti 18 ani. 22 de milioane de oameni si-au pierdut vietile in acel razboi.

Mai tarziu, in acelasi an, apare pandemia Gripei Spaniole care dureaza pana tu implinesti 20 ani. 50 de milioane de oameni si-au pierdut vietile in acea pandemie. Da, 50 de milioane.

Cand tu implinesti 29 de ani, incepe Marea Depresie. Somajul urca la 25% iar productia mondiala scade cu 27%. Asta dureaza pana tu faci 33 de ani. Tarile aproape ca se prabusesc odata cu economia.

Cand tu implinesti 39 de ani incepe Al Doilea Razboi Mondial. Pana tu implinesti 45 de ani, 75 de milioane de oameni isi pierd vietile in acel razboi.

Cand tu implinesti 50 de ani incepe razboiul koreean.Alti 5 milioane de oameni mor.

Cand tu implinesti 55 de ani incepe razboiul din Vietnam care dureaza 20 de ani. 4 milioane de oameni mor in acel razboi.

Cand tu faci 62 de ani incepe Criza Rachetelor din Cuba, un punct de cotitura in Razboiul Rece. Viata asa cum o stim, ar fi trebuit sa se termine atunci. Doar leadershipul de calitate ne-a scapat atunci.

Cand tu faci 75 de ani, in sfarsit se termina Razboiul Rece.

Gandeste-te un pic la toti oamenii care s-au nascut in anul 1900. Cum au reusit sa treaca prin toate acele lucruri?

Si acum gandeste-te cand tu erai copil in 1985 si nu intelegeai cum bunicul tau de 85 ani nu intelege cat de grea e scoala pentru tine sau ce rau se poarta un coleg de clasa cu tine…

Si totusi oamenii aceia au trecut prin atatea…

Sa incercam sa ne pastram o perspectiva corecta asupra situatiei. Haideti sa fim cu totii mai buni, sa ne iubim aproapele si sa ne ajutam unii pe altii.”

Mark Cole

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.