Rugăciune pentru lumea musulmană – Cairo, Egipt partea II

Se estimează că sunt aproximativ 1 milion de yemeniți care trăiesc în Cairo. Ei și-au părăsit țara datorită războiului civil și acum sunt izolați în Egipt. Mulți au sosit aici în căutarea unui tratament medical.

„De ce voi creștinii îi ajutați pe străini?” este întrebarea pe care mulți yemeniți o pun când se întâlnesc cu creștini în Cairo.

Aisha, o fată în vârstă de 10 ani, suferea de leucemie. Pentru că nu putea fi tratată în Yemen, părinții ei au adus-o la Cairo, unde au locuit în niște condiții nesigure. Multe dintre spitalele locale nu tratează refugiații în mod corect, pentru că aceștia nu dispun de fondurile necesare pentru a-și permite costul unui transplant de măduvă osoasă. Însă familia lui Aisha a dat peste un grup de egipteni și creștini din străinătate, care a înființat o rețea de unități sanitare, ce oferă tratamente la prețuri accesibile și se sprijinesc și pe donații pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Prin acest grup, Aisha a reușit să primească tratamentul de care avea nevoie.

Demonstrând milă și fiind gata să ofere ajutor în mod practic, unii creștini din Cairo formează relații de prietenie cu comunitatea yemenită, cărora le arată ce înseamnă dragostea lui Dumnezeu.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2591135127861663/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.