Diverse by Sali Sabri

1. A început ramadanul. Un grup de tineri din Ali-Baba, de câțiva ani buni, au preluat un vechi obicei al străbunilor lor, și-n fiecare noapte umblă, în luna ramadan, cu tobele prin cartierul nostru pentru a-i anunța pe musulmani că e timpul rugăciunii. Se întâmplă la 2 noaptea. Când ajung în dreptul casei noastre se opresc cu intenție și urlă din toți plămânii „Allahu Akbar, La illahe il Allah, etc”. O fac cu intenția de a mă tulbura pe mine. Azi noapte fetițele mele s-au speriat ca-n gură de șarpe.

2. Îmi amintesc că într-un an aveam niște musafiri din America care dormeau la noi acasă. Când au auzit tobele si strigătul „Allahu Akbar”, s-au trezit și au început să se roage crezând că au venit teroriștii peste noi. Nu sunt teroriști, sunt doar niște tineri care-și fac obiceiurile, dar pentru că mă iubesc prea mult pe mine, se opresc în fața casei noastre pentru a alunga duhul creștinismului din cartierul Ali-Baba. Deci, bă băieți, dacă vă opriți și la noapte în fața porții mele și urlați ca descreierații…. Ne vedem la noapte!

3. Voi l-ați ascultat pe domnul Cîțu? A fost incredibil. După ce au murit trei oameni la spitalul Victor Babeș, dumnealui vine și ne spune așa: „Nu pot să promit că nu se vor mai întâmpla astfel de accidente. Singura cale pentru a scăpa de astfel de tragedii este să ne vaccinăm” Pe bune?! Ce legătură are vaccinarea cu neglijența unora dintre angajații din spital? După ce m-am gândit mai bine, mi-am dat seama ce a vrut să spună. Adică e bine să te vaccinezi ca să nu mai ajungi în spital pentru a evita incompetențele domniilor lor. De acord.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.