CÂȘTIGAȚI PRIN PĂRTĂȘIA ÎMPREUNĂ

Părtășia bisericii înseamnă „o viață comună”. Comuniunea implică a fi împreună, a ne iubi reciproc și a comunica împreună. Comuniunea include faptul de a asculta pe cineva care are o procupare, de a te ruga cu cineva care are o nevoie, de a vizita pe cineva în spital, de a lua parte la un studiu biblic, și chiar de a cânta o cântare cu cineva care te invită să slujești. Comuniunea implică și schimbul de cereri în rugăciune.

Dezvoltând o cultură caracterizată de dragoste reciprocă, trebuie să ne asigurăm că oamenii sunt motivați să pună mare accent pe viața în comun a bisericii, nu doar pe umblarea lor individuală cu Dumnezeu. Viața de creștin e caracterizată prin excelență de strângerea laolată cu alți creștini, pentru că trupul lui Christos este o entitate comună.

Nu putem să trăim viața de creștini pe cont propriu. Suntem mântuiți în mod individual de păcatele noastre, însă nu suntem mântuiți în vid. Suntem mântuiți pentru a fi parte dintr-o comunitate edificatoare reciproc de credincioși care se zidesc unii pe alții și se încurajează unii pe alții la dragoste și la fapte bune.

Deși umblarea noastră individuală este crucială, modul în care-L înțelegem pe Dumnezeu are mult de suferit dacă nu facem uz de ajutorul disponibil prin relațiile reciproce de zidire în familia bisericii în care am intrat prin legământ (Evrei 10:24, 25).

Credincioșii trebuie încurajați să facă o prioritate din participarea la viața adunării fiind învățați despre locul biblic al bisericii în viața credinciosului. Cultivarea priorității adunării locale în viețile membrilor individuali va ajuta la înfrânarea individualismului nostru egoist și va crea o atmosferă de slujire în smerenie.

Este esențial ca bisericii de azi să-i fie reîmprospătat adevărul biblic că viața în comun a adunării trebuie să fie o preocupare activă pentru fiecare credincios (Ioan 13:34, 35; Efes. 3:10, 11).

Pastor Ioan Cocîrțeu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.