DUMNEZEU ÎȘI APĂRĂ BISERICA… DAR NOI?

Faptul că Biserica este mereu amenințată dovedește că mesajul ei este foarte incomod pentru societatea contemporană. Atâta vreme cât ea își va păstra scopul și viziunea nealterate, va deranja și va avea de încasat polițe ale batjocurii și ironizării, dacă nu chiar persecuții de altă natură. Asupra acestor lucruri Biserica este de cele mai multe ori suficient de pregătită să facă față și nu este luată prin surprindere de atacurile în cascadă asupra ei, atacuri menite să decredibilizeze mesajul și misiunea ei. De-a lungul veacurilor, Biserica s-a călit și a dezvoltat o oarecare imunitate în fața unor astfel de atacuri, rezistând cu dârzenie chiar dacă a trebuit mereu să-și oblojească rănile.

Un atac mult mai perfid împotriva Bisericii vine tocmai din interiorul ei, și ținta lui este de asemenea aceea de a face Biserica să-și greșească scopul și misiunea, concentrându-se spre lucruri neesențiale.

Uneori în spiritul libertății creștine, biserica se lasă invadată de lume devenind din ce în ce mai greu să găsești granița dintre biserică și lume. Astfel asistăm în anumite biserici la un adevărat triumf al firii asupra Duhului.

Alteori în spiritul păstrării valorilor creștine, biserica ajunge să facă scop suprem din respectarea formelor, și vai, ne este dat să asistăm în multe locuri la triumful formelor asupra fondului.

Din nefericire multe din bisericile locale contemporane nu reușesc să facă față atacurilor din interior, măcinate fiind de lupte și certuri asupra libertăților și formelor, îndepărtându-se astfel tot mai mult de misiunea încredințată de Dumnezeu Bisericii sale. Și toate acestea pentru că ambițiile umane primează călăuzirii Duhului, și sunt prea mulți aceia care caută cu orice preț să impună încredințările lor personale tuturor celor din jur, făcând din aceste încredințări norme ce se ridică adesea deasupra misiunii reale încredințate de Mântuitorul Bisericii sale.

Biserica este a lui Cristos și vai de cei ce luptă împotriva ei, fie în mod intenționat prin atacuri directe și programate, cât și în mod neintenționat făcându-se instrumente ale destabilizării.

Cristos nu va lăsa ca Biserica sa să fie biruită, ci El o apără și cu siguranță îi va călca în picioare pe toți cei ce dintr-un motiv sau altul lucrează la dărâmarea sau destabilizarea ei.

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.