Ce faci tu aici, Ilie?

„Ce faci tu aici Ilie?”, răsună din nou glasul Domnului care întreabă fără a condamna. „Ăhhh…sunt din nou singur și deprimat. Am străbătut pustia, ca să mă întâlnesc cu Tine. Numai vocea Ta mă poate ridica și îmi poate restabili echilibrul. Îți sunt recunoscător pentru înger, pâine și apă, în acest loc unde nimeni nu rezistă fără protecție divină și tărie de la Tine, drumul fiind prea lung, iar eu, fiind sleit de puteri.

Mă doare singurătatea. Știu că suntem numai noi doi aici, pe munte și recunosc, că sunt destul de speriat după vântul, cutremurul și focul care tocmai au precedat întâlnirea noastră dar tot nu vreau să vorbesc prea tare, de teamă că mă va auzi cineva și apoi va râde de mine și mă va judeca. De fapt nici nu am spus asta cuiva până acum. Știu că mă înțelegi și cunoști că sunt supus slăbiciunilor; doar că m-am săturat ca cei ce nu cunosc astfel de momente să mă critice în predicile lor, de-atâtea mii de ani…

Sunt singur Doamne, deprimat și speriat de atâtea împotriviri pe care le întâlnesc la orice pas. Mă întreb ce rost am pe acest pământ? Eșecul pe toate planurile mă face să fiu nesigur și îmi spune că nu sunt mai breaz decât ceilalți… așa cum îmi închipuiam. Sunt dezamăgit de mine însumi și nu văd nici un sens în slujirea și viața mea și tot ce sunt chiar acum… Nici măcar nu am cu cine vorbi chestii de genul acesta. M-am întors la peștera asta, unde Tu mi-ai vorbit ultima oară.

Nu am nici un prieten care să simtă cu mine și nimeni nu mă încurajează. Știu că Tu cauți un om… un om care și el să te caute pe Tine. Vreau totuși să te întreb: ce poți face Tu, cu unul ca mine? „Du-te înapoi Ilie! Te trimit la cei deznădăjduiți, fricoși și depresivi ca să îi incurajezi, pentru că tu îi poți înțelege. Spune-le că în mijlocul depresiei, Eu mă pot arăta și vorbi ca un susur blând și subțire.

Amintește-le că nu sting un fitil care fumegă și nici nu rup o trestie frântă”. „Doamne, sunt singur și am parte de atâtea împotriviri, cum voi face față de unul singur la atâția depresivi???”
„Liniștește-te, Ilie ! Nu ești singur, așa cum îți închipui tu… Mi-am păstrat mai mult de 7000 de suflete care nu-și pierd timpul pe Facebook !”

Ana M.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=322683335125673&id=284666572260683

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.