De Buna Vestire câteva gânduri despre calitățile inimii Mariei, mama Domnului nostru.

1. O inimă curată (Luca 1:27)

Maria era o fecioară logodită cu un bărbat, un om bun care o iubea, pe nume Iosif. Desi il iubea pe Iosif, pe Dumnezeu il iubea si mai mult, pastrandu-se curata inaintea Lui (Matei 5:8). Era hotarata sa fie un vas care sa-l onoreze pe Dumnezeu (2 Timotei 2:21). Si tu poti trai avand o inima curata inaintea Domnului si sa ai trecere inaintea Lui (Isaia 1:18).

2. O inimă îndrăzneață

Maria a fost gata să-și asume un mare risc pentru Dumnezeu (Luca 1:38). Maria iși cunoștea foarte bine identitatea. Înainte de de orice, ea era roaba Domnului. Stia ca exista riscul ca Iosif sa ni o inteleaga, stia ca isi pune in pericol reputatia si logodna, dar a vrut sa-i dea Domnului ce avea mai scump. Esti gata sa-i dai Domnului ce ai mai scump?

3. O inimă plină de credință

Credinta ei era atat de evidenta incat atunci cand a vazut-o Elisabeta a binecuvantat-o pt credinta ei (Luca 1:45). Maria nu avea doar o mare credință, ci avea credinta de a accepta ceva ce nu mai avusese loc in istorie: o fecioara care sa dea nastere unui copil. Dumnezeu cauta oameni gata sa creada ceva ce nu s-a mai intamplat niciodata. Pana acum, Biserica n-a implinit Marea Trimitere. Dumnezeu cauta oameni care sa spuna DA si sa creada.

4. O inimă plină de inchinare

Raspunsul Mariei la minunea facuta de Dumnezeu in viata ei este sa-si umple inima de laude si inchinare inaintea Domnului (Luca 1:46-55). Dumnezeu cheama Biserica din intreaga lume catre noi dimensiuni ale inchinarii. Inima ta sa fie plina de inchinare inaintea Domnului in orice moment (Psalmul 96).

5. O inimă plina de Cuvant

Cantarea Mariei este plina de portiuni din Scriptura pe care ea le-a personalizat si le-a impletit pentru a exprima experienta ei. Sunt texte din Geneza, 1 Samuel, Psalmii si Isaia. E limpede ca Maria cunostea bine Scripturile. Dumnezeu cauta oameni care sa cunoasca si sa implineasca Cuvantul Lui (Iosua 1:8, 2 Timotei 3:16-17).

6. O inimă plina de speranta

Maria era dispusa sa renunte la cinstirea pe care i-o puteau acorda cei din vremea ei, pentru a putea croi o carare spirituala pentru generatiile viitoare. Desi a fost gresit inteleasa de cei din vremea ei, fiecare generatie urmatoare a onorat-o. Ea a privit in viitor si a stiut ca generatiile viitoare o vor numi fericita (Luca 1:48). Dumnezeu cauta si astazi oameni dispusi sa renunte la reputatia lor pentru a-l putea urma pe Isus cu toata inima si pentru a putea zidi o mostenire spirituala pentru cei ce vor veni dupa ei.

7. O inimă supusa

Sa dam povestea cu treizeci de ani inainte. Isus isi incepe lucrarea la nunta din Cana. Cand au ramas fara vin, Maria a predicat cea mai grozava predica tinuta vreodata. Audienta ei era formata dintr-un grup de slujitori, iar mesajul ei a constat intr-o singura fraza: “Sa faceti orice va va zice” (Ioan 2:5).

Photo: Olivia Hussey în rolul Fecioarei Maria din filmul Isus din Nazaret (1977), în regia lui Franco Zeffirelli

Samy Țuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.