Dacă am avea…

”Daca am avea iubire, toate le-am rabda usor, N-am lovi nici prin cuvinte, nici prin fapte care dor, Nu ne-am tulbura cu duhul, n-am raspunde manios, Daca am vedea in oameni, chipul Domnului Hristos!

Daca am avea iubire, ar inmuguri surasul, Ce ar sterge de pe gene si tristetea dar si plansul, Daca am avea iubire, n-am trai doar pentru noi, Am intinde-un colt de paine si o haina celor goi!

Daca am avea iubire, sufletul ni s-ar sfinti, Am fi ingeri de lumina ce pasesc spre vesnicii, Am aduce bucurie si un strop de pace-n toate, Si-am tamadui cu-n zambet, sufletele intristate.

Daca am avea iubire, cea lasata de Hristos, Am vedea in cei din jur, numai ce este frumos, Dumnezeu a pus in oameni, un talant sau chiar mai mult, Dar robiti de patimi multe, l-am ascuns sau l-am pierdut!

Daca am avea iubire, am fi buni samarineni, Si am ridica pe umeri, toti bolnavi acestei vremi, am primii in casa noastra pe toti Lazarii sarmani, Nu ne-am strange-n punga noastra spre osanda, gologani!

Dar nu mai avem iubire, alergam vanand pacate, Ne oprim pentru o clipa si-apoi mergem mai departe. Si uitam ca timpul nostru intr-o zi se va sfarsi, Si in viata viitoare, ce am dat, vom dobandi…..” DE VETI AVEA DRAGOSTE ATI IMPLINI LEGEA SI PROOROCII ZICE DOMNUL.” CINE ARE URECHI DE AUZIT , SA AUDA…

(Internet)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.