Creștinii – cel mai prigonit grup religios din lume

Au trecut aproape două mii de ani de când Isus le-a spus celor doisprezece bărbați care au avut curajul să asculte chemarea Lui și să-L urmeze: „Atunci vă vor da să fiți chinuiți și vă vor omorî; și veți fi urâți de toate Neamurile pentru Numele Meu” (Matei 24:9) sau: „… din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră” (Matei 5:11).

Cu siguranță, cuvintele au sunat ciudat în urechile acelor bărbați simpli, care, dacă nu s-ar fi întâlnit cu Isus, foarte probabil, nu ar fi părăsit niciodată ținutul strâmt din jurul lacului Galileii.

Însă câteva decenii mai târziu, cu excepția unuia dintre ei, apostolul Ioan, toți aveau să guste din cupa martiriului, ca propovăduitori ai Adevărului, iar sângele lor vărsat pe ulițele din Ierusalim sau din Roma, în mijlocul triburilor păgâne din Armenia, Etiopia sau India, avea să devină sămânță sfântă din care să se nască alți ucenici ai Regelui.

Profeția Mântuitorului avea să se împlinească însă nu doar cu discipolii Săi apropiați, ci și cu milioane și zeci de milioane de urmași ai Săi care au ales, pe parcursul celor două mii de ani care s-au scurs de atunci, să asculte Cuvintele Lui, să se identifice cu El și să mărturisească credința în El.

Evaluând situația actuală a creștinilor în lume, până și structurile politice europene au ajuns să recunoască faptul că, de departe, ei reprezintă grupul religios care este supus celor mai aprige persecuții.

Sursa: https://noifrontiere.ro/crestinii-cel-mai-prigonit-grup-religios-din-lume/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.