Să ne rugăm pentru VENEZUELA!

Câțiva creștini din Venezuela au fost forțați să mănânce pagini din Biblie și li s-au brăzdat cruci pe corp

Cel puțin patru bărbați creștini au suferit recent răni grave după ce au fost înjunghiați, forțați să mănânce pagini din Biblie și li s-au brăzdat „cruci” în pielea lor, de către opt bărbați mascați, potrivit unei organizații de supraveghere a persecuției.
Open Doors a raportat vineri că atacul care a avut loc la Restauration House, din orașul Libertador, pe 16 februarie, ar fi fost întreprins de bărbați suspectați a fi criminali dintr-o bandă de trafic de droguri. Restauration House este un centru de reabilitare al celor care se ocupă cu drogurile, condus de biserica din statul Mérida, din Venezuela.
Organizația caritabilă, care lucrează cu biserici persecutate în peste 60 de națiuni, a explicat că cei creștini, care depărtează oamenii de la un stil de viață ilegal, sunt adesea văzuți ca o amenințare la adresa activităților ilegale ale bandelor de trafic de droguri din America Latină.
„Criminalii ne-au acoperit fețele și au început să ne bată și să ne înjunghie”, a declarat o victimă. „Au desenat un X pe trupurile noastre și ne-au forțat să mâncăm Biblia”.
În timp ce cei patru creștini au fost externați din spital, unul dintre ei rămâne în stare proastă din cauza a două coaste rupte și leziuni la plămâni și la cap. Alți doi au avut picioarele și brațele în ghips.
„Cu câteva săptămâni înainte de atac, în mijlocul unei întâlniri în care se discutau problemele de cartier, doi bărbați au spus că vor distruge Restauration House, pentru că nu erau de acord cu acest tip de program”, a declarat pastorul Dugarte pentru Open Doors, cel care a fondat centrul împreună cu soția sa.

Pastorul Ducarte rămâne puternic în credința sa și el își va continua lucrarea în țara predominant romano-catolică.
Cerând o investigație, Consiliul Evanghelic din Venezuela a considerat atacul ca fiind făcut din „ura față de religie”, potrivit Premier Christian News.
„Brăzdarea crucilor pe corpurile acestor tineri creștini și forțarea lor să mănânce paginile Bibliei este de-a dreptul supărător”, a spus dr. David Landrum, director al afacerilor publice, de la Open Doors, din Marea Britanie.
„Acest atac premeditat are toate semnele «grupărilor» locale ale regimului Maduro. Acest lucru arată modul în care Venezuela a devenit un stat dictatorial al drogurilor, care se opune violent lucrărilor de reabilitare ale bisericii cu drogații”.
Open Doors a remarcat că, deși Venezuela nu se află în Lista mondială de supraveghere din 2021 a celor 50 de țări în care creștinii sunt persecutați, persecuția creștină din alte părți ale Americii Latine este în creștere.
Președintele Nicolás Maduro este în funcție din 2013. În 2017, Departamentul american al Biroului trezoreriei pentru controlul activelor externe a impus sancțiuni împotriva oficialilor guvernamentali din Venezuela și a altor persoane acuzate de „subminarea democrației în Venezuela”.
„Sub Maduro, guvernul venezuelean a abuzat în mod deliberat și repetat de drepturile cetățenilor prin utilizarea violenței, represiunii și incriminării demonstrațiilor”, a declarat departamentul într-o declarație la acea vreme. „La conducerea sa, forțele de securitate ale regimului au reprimat și incriminat sistematic partidele de opoziție prin detenția arbitrară, urmărirea militară a civililor și folosirea excesivă a forței împotriva demonstranților. Orice membru al opoziției sau critic al regimului riscă să fie reținut, închis, agresat, torturat și asasinat.”
Victoria lui Maduro în alegerile din 2018 a fost denunțată ca fiind frauduloasă de mai multe țări, inclusiv de Statele Unite.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1758615844296848&id=100004453486819

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Să ne rugăm pentru VENEZUELA!

  1. Valeria Iancu spune:

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Comentariile sunt închise.