Canada: Pastor arestat pentru nerespectarea interdicțiilor de a participa la slujbe religioase

Potrivit CBC, Pastorul James Coates a fost arestat pe 16 februarie a.c. „pentru două acuzații de încălcare a Legii Sănătății Publice și pentru o acuzație penală de nerespectare a angajamentului de restricții care i-a fost impus în organizarea de slujbe religioase”, informează The Gospel Coalition.

Pastorul Coates este reținut într-un centru de arest preventiv sub carantină, ca parte a protocolului COVID-19.

Ce s-a întâmplat în cazul Pastorului Coates și de ce ar trebui să ne pese de asta?

Canadienii care susțin libertatea religioasă ar trebui să fie îngrijorați de acest caz: arestarea unui pastor canadian în legătură cu practica religioasă creează un precedent tulburător. În același timp, ar trebui să reținem, de asemenea, că Bisericile din Alberta se pot întruni doar la 15% din capacitate pentru slujbe, predici, Cina Domnului, botez și alte servicii religioase, conform regulilor impuse de provincie.

Pastorul Coates este acuzat că a încălcat legea provinciei când a organizat servicii religioase care contraveneau ordinelor de sănătate publică. În timp ce bisericile se pot întruni pentru a se închina în Alberta, Biserica GrageLife din Edmonton a găzduit mai multe persoane decât permite limita temporară impusă de autorități, fără a asigura distanțarea fizică și obligativitatea purtării măștilor.

În ianuarie, Alberta Health Services a cerut instanței să ordoneze aplicarea ordinelor de sănătate publică. Pe 7 februarie, Pastorul Coates a primit un ordin de angajament care îi cerea să respecte ordinele de sănătate oficiale până la o audiere completă pe fond a cazului său.

Citește mai mult accesând:

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2021/02/24/canada-pastor-arestat-pentru-nerespectarea-interdictiilor-de-a-participa-la-slujbe-religioase/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.