16 morți și o biserică arsă în urma unui raid al Forțelor Democratice Aliate din Republica Democrată Congo

Duminică dimineață, satul Ndalya, din provincia Ituri, partea de nord-est a Republicii Democrate Congo, a fost ținta unui presupus atac islamist. Bilanțul este sumbru: 13 civili și 3 soldați au fost uciși, o biserică a fost arsă si a provocat un exod în masă al populației, scrie Reuters.

Potrivit Radio Okapi, atacatorii au intrat în sat și s-au îndreptat înspre o biserică, unde au ucis mai mulți credincioși, apoi au ucis alți civili din sat, înainte de a jefui proprietățile sătenilor. Mass-media precizează că acest atac a provocat un exod masiv al populației.

Jules Ngongo Tshikudi, purtătorul de cuvânt al armatei Ituri, arată cu degetul înspre Forțele Democratice Aliate (ADF) pentru acest atac, precizând că armata ocupă acum satul în încercarea de a-l proteja.

Babar Baloch, purtătorul de cuvânt al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), a susținut ieri o conferință de presă la Palais des Nations din Geneva. El spune că UNHCR este „oripilat de atrocitățile comise de grupurile armate din estul Republicii Democrate Congo (RDC), care fac acum parte dintr-un model sistematic, care vizează perturbarea vieții civililor, semănatul fricii și provocarea haosului”.

https://www.stiricrestine.ro/2021/02/17/16-morti-si-o-biserica-arsa-in-urma-unui-raid-al-fortelor-democratice-aliate-din-republica-democrata-congo/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.