Erezii nimicitoare: Scientologia


Scientologia este o religie dificil de rezumat. Scientologia a dobândit popularitate datorită unor celebrități de la Hollywood care au îmbrățișat-o. Scientologia a fost fondată în 1953, de către autorul de ficțiune L. Ron Hubbard, la doar patru ani după ce a făcut afirmația: „Mi-ar plăcea să lansez o religie – de acolo ies banii.” Acolo a găsit și el bogăția – Hubbard a devenit multimilionar.
Scientologia învață că omenirea este o ființă nemuritoare (numită un Thetan), care nu provine de pe această planetă, și că omul este prins de materie, energie, spațiu și timp (MEST). Pentru un scientolog, eliberarea vine printr-un proces numit „verificare”, prin care „engramele” (în esență, amintiri de dureri din trecut și inconștiență, care creează blocaje de energie) sunt îndepărtate. Verificarea este un proces de lungă durată și poate costa sute de mii de dolari. Când, în cele din urmă, toate engramele sunt îndepărtate, Thetanul poate controla din nou MEST-ul, în loc ca acesta să îl controleze pe el. Până la eliberare, fiecare Thetan se reîncarnează în mod constant.
Scientologia este o religie care te costă foarte scump să o urmezi. Fiecare aspect al scientologiei are un fel de taxă asociată. De aceea, „stranele” scientologiei sunt ocupate doar de cei bogați. Este, de asemenea, o religie foarte strictă și foarte represivă împotriva celor care încearcă să abandoneze învățăturile și membralitatea ei. „Scripturile” religiei se rezumă doar la scrierile și învățăturile lui L. Ron Hubbard.
Cu toate că scientologii vor pretinde că scientologia este compatibilă cu creștinismul, Biblia combate absolut toate credințele pe care le au ei. Biblia învață că: Dumnezeu este suveran și singurul Creator al Universului (Genesa 1.1); omenirea a fost creată de Dumnezeu (Genesa 1.27); singura mântuire existentă pentru om este prin har, prin credința în lucrarea terminată a lui Isus Cristos (Filipeni 2.8); mântuirea este un dar gratuit și oamenii nu pot face nimic să îl câștige (Efeseni 2.8-9); și Isus Cristos este viu și chiar acum stă la dreapta Tatălui (Fapte 2.33, Efeseni 1.20, Evrei 1.3), așteptând momentul în care Își va aduna oamenii la Sine, ca să locuiască o veșnicie împreună cu El în cer (Apocalipsa 20.15).
Scientologia neagă în mod categoric existența Dumnezeului Bibliei, a cerului și a iadului. Pentru un scientolog, Isus Cristos a fost doar un învățător bun, care, din nefericire, a fost condamnat la moarte în mod eronat. Scientologia se deosebește de creștinismul biblic în dreptul fiecărei doctrine importante. Unele dintre cele mai semnificative deosebiri sunt rezumate mai jos.
Dumnezeu: Scientologia crede că există mai mulți dumnezei și că unii dintre ei sunt mai presus decât ceilalți. Creștinismul biblic, pe de altă parte, Îl recunoaște pe singurul Dumnezeu adevărat, care ni S-a revelat pe Sine în Biblie și prin Isus Cristos. Aceia care cred în El nu pot crede conceptul fals de Dumnezeu, așa cum este învățat în scientologie.
Isus Cristos: La fel ca alte culte, scientologia neagă divinitatea lui Cristos. În loc să aibă o vedere biblică cu privire la cine este Cristos și ce a făcut El, ei îi atribuie caracteristicile unui fel de dumnezeu mai mic, care, în decursul anilor, a dobândit un statut legendar. Biblia învață în mod clar că Isus a fost Dumnezeu în carne și oase și, prin întruparea Sa, El a putut să devină jertfa pentru păcatele noastre. Numai prin moartea și învierea lui Cristos putem avea nădejdea vieții veșnice împreună cu Dumnezeu (Ioan 3.16).

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s