Ordinare în Biserica Sfânta Treime – Bistrița

Marius și Luiza Bîrte, misionari în Etiopia, sunt respectați, iubiți și apreciați nu doar de cei pe care îi slujesc pe acel câmp de misiune, ci și acasă, în biserica Sfânta Treime din Bistrița, acolo unde Marius a crescut, l-a cunoscut pe Domnul și a primit chemarea la misiune.

Pasiunea și dedicarea pentru slujire a lui Marius nu a rămas neobservată de către conducerea bisericii, așa că, în comitetul bisericii s-a luat în discuție ideea ordinării lui. Adunarea generală a bisericii a confirmat propunerea liderilor ei votând aproape în unanimitate pentru ordinarea lui Marius ca diacon.

Slujba de ordinare a avut loc în 14 februarie și a fost coordonată de pastorul bisericii Sfânta Treime, Victor Cîmpean, care a citit în deschiderea timpului de învățătură din Matei 9:35-38, pasaj în care Mântuitorul evidențiază marea nevoie de lucrători la seceriș. Pe parcursul programului și ceilalți slujitori participanți la sărbătoare Marius Boca, Nelu Repede, Toma Zăgrean, Dionisie Drăghici și Traian Ignat au adus scurte mesaje de încurajare și de sfătuire pentru Marius și Luiza.

Din partea APME a fost prezent pastorul Gheorghe Rițișan care, pe lângă un cuvânt special pentru Marius și Luiza, a accentuat relația bună pe care o are biserica locală cu APME, chiar din 2006, anul înființării organizației. În acel an, conferința de misiune Romiscon s-a desfășurat tocmai în Bistrița, la Sfânta Treime, și de atunci până în prezent, biserica s-a implicat constant în susținerea misiunii.

Mesajul principal a fost transmis de pastorul Vasile Bojor, președintele Comunității Regionale Penticostale Cluj, care, pornind de la textul din 1 Samuel 17 a subliniat faptul că un adevărat slujitor, în ascultare de voia Domnului, are soluții, chiar și în cele mai dramatice situații și în cele mai profunde crize.
Dedicarea lui Marius în slujire, ca diacon, s-a făcut înaintea întregii biserici, prin punerea mâinilor pastorilor prezenți la sărbătoare, rugăciunile de consacrare fiind rostite de pastorii Victor Cîmpean și Vasile Bojor.

Ghiță Rițișan

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2552366565071853/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.