Știați ca mai exista sclavie, sclavagism modern?

Sclavia copiilor în Madagascar si în multe alte tari foarte sarace nu a fost abolită, drepturile copilului sunt doar o poveste. Nu ca ar avea părinți tirani, ci ca traiesc o saracie tiranica.

Familiile sunt foarte sarace. Neavând practic ce manca sunt obligati sa isi trimita copiii la munca pentru a aduce bani acasă, nicidecum nu își permit să ii trimită la școala care se plătește. In general muncesc in gospodarii, fac mancare,spala haine sau lucreaza la facut caramizi, spart piatra sau mai greu în minele de pietre pretioase. În Madagascar, 2 milioane de copii muncesc în gospodarii, circa 260 mii în mine. Pentru munca lor, 10-12h/zi un copil primește între 10-15€/luna.

Copiii sunt privați de hrana, școala, de COPILĂRIE și sunt supuși la o munca mult prea dura.

Cred ca toți copiii au dreptul la copilărie și să trăiască o viața decenta, chiar și cei 150 mil de copii ce muncesc în lume!

Ei încearcă să transforme pietrele în “pâine”.

Isus a fost ispitit să transforme pietrele în pâine, pentru ca ii era foame, dar El, Fiul lui Dumnezeu a învins ispita pentru ca avea puterea ce vine din Dumnezeu. Dar acești copii nu Îl au pe Dumnezeu, nu au Puterea care vine din cunoașterea Lui.

Când văd multe astfel de situații mă văd mica și năpădită de durere, dar conștientizez ca e datoria mea să fac o diferența în viața acestor copilași, cel puțin a unora dintre ei.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și împreună putem fi o forța care schimba viața multor copii având dreptul la copilărie, auzind despre Isus Salvatorul, Cel care schimba viața și salvează sufletul.

Vor urma… poveștile de viata ale unor copii care se schimba.

https://www.facebook.com/1300724576/posts/10226019602058873/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.