Ce spune Biblia despre desfacerea CĂSĂTORIEI (divorț)

Familia, instituita de Dumnezeu ca o unitate inseparabilă între un bărbat și o femeie, a devenit, in mod deosebit in ultimul timp, o noțiune denaturată.
Intr-o lume care “ zace in cel rău “, respectul pentru familie și implicit pentru Dumnezeu, s-a diminuat intr-un mod îngrijorător.
Familia este sub un atac continu din partea celui rău, care, din păcate, vedem ca are succes, in multe situații.
Cea ce este foarte trist ca despărțirea in căsătorie a devenit o problema frecventa in biserica de azi; si se pare ca o tratam ca pe ceva normal.
Când o familie divorțează înseamnă ca “cel rău a biruit”;-este o pierdere și o rusine pe Împărăția lui Dumnezeu.
Se pune o intrebare legitima :
ESTE DIVORȚUL UN PERICOL DE PIERDERE A MÂNTUIRIi ?!
Sa urmărim împreuna ce spune Scriptura;ce poate reprezenta divorțul
1) Împotrivire la voia lui Dumnezeu -Maleahi 2:16- “Eu urăsc despărțirea in căsătorie zice Domnul…”
-A face ce Dumnezeu urăște ?!
2) Nesocotirea poruncilor lui Dumnezeu -Matei 19: 6 -“ce a împreunat Dumnezeu, omul sa nu despartă “ -v. 9: “… oricine își lasă nevasta, afara fin pricina fe curvie, și ia pe alta de nevasta, preacurveste; și cine ia de nevasta pe cea lăsată de berbat, preacurveste.”
-preacurvia este un pacat –
1Cor. 7:10-11 “… nevasta sa nu se despartă de bărbat ; …. Și nici bărbatul sa nu se despartă de bărbat “, “dacă este despărțită sa rămână nemăritată sau sa se împace cu bărbatul ei”,nu sa se recăsătorească=preacurvie.
-Neascultarea = vrăjitoria
3) Călcarea legământului, a jurământului făcut la nunta.- Maleahi 2:14 : -“ pentru ca Domnul a fost martor… acum nu-i ești credincios..”
– minciuna este un pacat.
4) Nesocotirea Cuvântului –
-neglijarea învățăturilor scriprurii crează motive de despărțire : – 1 Cor. 7: 3-5: “Bărbatul sa-și împlinească fata de nevasta datoria de soț; și tot așa sa facă și nevasta fata de bărbat….”
– Ignorarea învățăturii: fii bun, fii blând, fii răbdător, fii smerit; iartă , nu întoarce rău pentru rău , părăsește iuțimea, mania, răutatea, nu te lasa biruit de rău, ci biruiește raul prin bine, etc, sunt dovada neascultării de Cuvânt.
*Desigur ca doar Dumnezeu are autoritate asupra Mântuirii , dar versetele de mai sus pun sub semnul întrebării mântuirea celor ce divorțează. A te impotrivi voii lui Dumnezeu; a nu asculta de poruncile Lui ;a nesocoti Învățăturile Scripturii ; si a calca legământul făcut înaintea lui Dumnezeu, sunt lucruri care te descalifica a fi parte din Împărăția lui Dumnezeu;
-De ce se ajunge totuși asa ușor la divorț ?!?!
1) Lipsa de respect reciproc.
– O ințelegere greșita a noțiuni de autoritate și supunere. Supunere nu înseamnă înjosire sau inferioritate, ci doar respect fata de responsabilitățile pe care le-a atribuit Dmnezeu fiecăruia . Dumnezeu nu face discriminare între sexe, in fața Lui toți au aceeași valoare . El însă cunoaște diferența dintre bărbat și femeie, atât fizic cât și spiritual .
In căsnicie trebuie sa fie atât supunere (respect), cât și iubire reciproca . -Efes.5:21 – “supuneți-va unii altora in frica lui Hristos”-1 Petru 3:7- “….dați cinste femeii ca unui vas mai slab…..”
-Tit 2:4- “..femeile tinere sa-și iubească soții și copii”
Toate aceste îndemnuri, cât și altele se pare ca sunt ignorate.
2) O atitudine egoista .
Inconstienti de gravitatea ruperii căsătoriei , de repercursiunile ce le are asupra familiei, in special asupra copiilor
-de repercursiunile asupra biserici
3) O dovada a lipsei de maturitate spirituală – creștini firești – Rom. 8: 13 –
-conduși de firea pământească și nu de Duhul; – lipsa pocainteiadevărate
– Acolo unde este Duhul Sfânt in control, acolo e dragoste, bucurie , pace, îndelungă răbdare, credinciosie, blândețe, înfrânarea poftelor,
-Creștinii duhovnicesti au la îndemâna Armătura de lupta și au biruința;-Ef. 6
Acolo nu au loc despărțiri in căsătorie.
-CEI FIRESTI, insă, SUNT ÎNVINȘI!
Fiecare situație e diferită, dar rezultatul este același .
Acum la sfârșit , am sa-mi exprim si părerea mea ( cum zicea și Pavel )
*Acolo unde este un abuz grosolan-eu as zice sa se separe, dar nu divorț. Nu știi ce are Dumnezeu in plan; El poate schimba lucrurile in final .
-*Dacă ești părăsit(a) de soț (soție ), fără motive temeinice , este o singura posibilitate: pastorul, sau grupul de presbiteri sa analizeze situația cu responsabilitate, și sa dea dezlegare (Matei 18:18 –
* Dacă ai divorțat tu din cauza curviei partenerului , ai doua posibilitati :sa rămâi nemaritat(a), sau sa te impaci cu soția(ul), adică sa ierți
-* Cei care divorțează, in special fără motive temeinice, și se recăsătoresc, se pare ca nu au nici o șansa de reabilitare. Experiențele au dovedit ca ei merg din rău in mai rău, și vine al doilea divorț și poate al treilea, fără împlinire, fără fericire!😞 . Sunt putine excepții .

As dori ca mesajul meu sa fie un semnal de alarma pentru toate familiile creștine, ca divorțul este un păcat mare înaintea lui Dumnezeu și ar trebui eliminat din vocabularul creștin. In Numele glorios al lui Isus Hristos, Dmnul nostru, noi putem avea biruința asupra provocărilor diavolului, și sa-l facem sa plece rușinat.

Doamne umplene cu Duhul tău cel Sfânt,care sa rodească in noi roada neprihanirii Tale!
Lasă peste noi un duh de pocăință și apropiene de tine !
Lasă peste familiile noastre Pacea și Dragostea Ta !
Călăuzește-ne prin Duhul Sfânt și ajuta-ne sa nu-L întristăm niciodată !
AMIN !

Florin Mihele

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce spune Biblia despre desfacerea CĂSĂTORIEI (divorț)

  1. Alin Cristea zice:

    umplene… apropiene… Biata limba romana!…

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.