Momente apologetice – „tu ești cea ce mănânci”

Nu știu cați ați auzit de filozoful german Feuerbach, care sugera ca mâncarea pe care o consumi are o influenta asupra stării fizice si mintale. Unii sunt sofisticați in gusturile culinare, alții mai putini. Unii sunt pe mezeluri pe când alții pe vegetale. Fiecare predilecție spune despre persoana si in oarecare măsura identifica cea ce unii sunt. Starea de sănătate fizica si mintala identifica pe mulți.

Valul politic al Americii a schimbat conducerea, Trump ajungând sa intre in umbra, pensionat pe malul Floridei. Noul președinte si-a luat locul, si multe schimbări sunt la orizont prin ordine prezidențiale, la semnătura unei pagini directive.

Patru ani am citit tot felul de comentarii politice venite din partea prietenilor de peste ocean. Domnul Trump a fost centru atenției si scrierilor înainte sa fi ajuns președinte, amplificându-se pe perioada prezidenției sale. Oricine ar fi explicat, sau aparat acțiunile președintelui, considerat ultra conservative, un pericol societății.

Au trecut patru ani, si am ajuns ca direcția Americii sa se întoarcă spre subiectul veceurilor, a egalității bărbaților si femeilor, in care bărbații pot participa in sporturile femeilor, identitatea genului sa fie anulata in baza unei convingeri emoționale sau de spirit, la directiva unui președinte.

Daca in perioada președinției lui Trump atacurile era consecvente, ajungem la noua președinție si prietenii mei au ajuns la tăcere sau oboseala celor patru ani de comentarii.

Daca am investi atâta timp in prezentarea lui Cristos, cum sa folosit in criticarea sau apărarea președintelui American, am face un mare bine predicării Evangheliei si oportunității de prezentare a Cristosului in lumea virtuala.

Nu înțeleg de ce ne pierdem atâta timp in politica si mai puțin in mărturia Evangheliei?

Dece suntem mai interesați sa vorbim despre un val cultural sau altul si mai puțin in explicarea Scripturilor?

Dece mărturia vieții noastre nu este așa de importanta, de a fi o oportunitate de prezentare a Cristosului care ne-a dat mântuirea?

Nu știu, însă trebuie sa ne aducem aminte ca suntem chemați sa fim o sare si lumina, mai mult decât comentatori politici a zilelor noastre. Coram Deo!

Dr. Caius Obeada

https://www.facebook.com/100002025952387/posts/3551793134898183/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.