Vorba ta poate răni sau poate vindeca! Alege azi …

Bârfă! Un simplu cuvânt care descrie, o stare, un mod de viață, un păcat puternic ce ne împiedică să-l vedem pe Dumnezeu.

Bârfa a fost și continuă să fie o problemă pentru comunitate. Cineva inspirat descria efectele bărfei în biserică: „Cel mai bine mă simt în biserică, acolo par atât de nevinovată și bine intenționată și totuși acolo reușesc să produc cele mai mari revagii. Odată ce reușesc să arunc o pată pe cineva, pe reputația cuiva aceea persoană nu mai e niciodată ce a fost…

Prin bârfă înțelegem nu numai a spune minciuni despre cineva, sau a vorbi de rău pe cineva, ci chiar a spune un lucru adevărat despre cineva cu intenți rele.

Bârfa distruge, desparte, denaturează, dezbină, aduce durere, disperare, deznădejde…
Uneori mă întreb de ce bârfesc? Sunt sincer…găsesc răspunsul în inima mea. Nu mai departe, nu în cărți ci în inimă.
• Invidia. Simplu mă uit spre alți, mă compar cu alți și apoi judec. Nu mă opresc aici. Îi atrag și pe alți în jocul meu periculos. Nevinovați sau nu cad… Și eu și ei.
• Lipsa de activitate. O minte fără preocupări spirituale este un teren fertil pentru sămânța bârfei. O clipă de neatenție și s-a pornit focul! De obicei de pe margine, ca spectator se văd greșelile, și cum pe margine sunt mulți avem ce discuta…Vorbim despre cei ce muncesc, aleargă, depun efort.
• Răutatea. Ea există. E reală. Este extrem de periculoasă. Este agresivă. Este distructivă. Bârfim din răutate. Uneori gândurile ce mă bântuie mă sperie…

Ce-i de făcut? Cum pot să scap?
1. ROAGĂ-TE! Dacă te vei ruga pentru cel vizat de critica ta nu vei avea timp să mai bârfești…
2. RENUNȚĂ să mai accepți ca mintea ta să fie invadată de murdării. Nu ești coșul de gunoi pentru nimeni..
3. RESPINGE, îndepărtează-te de purtători de vești rele. Poverile ce îți vor fi puse pe umeri sunt prea grele și nu merită purtate.

Vorba ta poate răni sau poate vindeca! Alege azi …

Cu dragoste,

Ciprian Bârsan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Vorba ta poate răni sau poate vindeca! Alege azi …

  1. Pingback: Vorba ta poate răni sau poate vindeca! Alege azi … – Credință,speranță,dragoste

Comentariile sunt închise.