Momente apologetice – „când Adevărul este Unul”

Una din vechile moduri de ispitire, început in gradina Edenului, este punerea sub dubiu a lucrurilor:

,,Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: ,,Să nu mâncați din toți pomii din grădină?„ (Geneza 3:1)

Trăim într-o societate schimbata unde adevărul devine relativ la cea ce crezi. Așa am ajuns sa încurajam copii sa creadă ca 2+2 poate sa fie si 5 sau 3. Tot in acest concept învățam studenții ca o persoană poate sa fie bărbat sau femeie, depinzând in ce tu simți in acel moment. Totul devine relevant le cea ce simți, nu la o obiectivitate a realității existente.

Iți poți imagina ca un copil sa ajungă profesor de matematica crezând ca 2+2 +5?

Lăsând deoparte ridicolul, hai sa ne uitam in adunările noastre si la interpretarea Scripturilor. Câți cred cu certitudine ca Scripturile nu conțin nici o eroare? Câți cred cu certitudine ca fiecare cuvânt scris a fost inspirat de Dumnezeu, si este Cuvântul lui Dumnezeu?

Putem trai într-o societate in care totul este relativ? Putem face o piață cu preturi pe care eu as crede ca merita ci nu cea ce ni se cere?

Când Scripturile face atenție la curvari, hoți, oameni care se infiltreze in adunările noastre, care este atitudinea noastră? Oare ajungem sa apăram pe curvari si hoți, pentru că nu suntem niciodată siguri de adevăr, si totul poate fi doar o invenție de denigrare a unei persoane?

Mi se pare ca de multe ori nu așteptăm ca adevărul sa-si facă loc, încercând sa astupam orice evidenta de adevăr. Ceai care știu tac de frica, cei care știu tac si ei sa nu fie implicați, iar cei ce vorbesc sunt puși sub tăcere pentru că adevărul poate fi altul si noi nu il înțelegem.

Pentru cei care pun sub semnul întrebări relevanta Adevărului in viată credinciosului, trebuie sa considere daca Cristos are vreo relevanta obiectiva sau totul este numai la un nivel emoțional. Cant tu chemi pe cineva la Cristos îl chemi la schimbare emoțională de a te simți mai in siguranță, cu un beneficiu al eternității, sau o faci in baza necesitații recunoașterii păcătoșeniei si a necesitații Crucii in vederea mântuirii si restabilirii unei relații vie cu Creatorul?

Adevărul este unul, nu poate fi interpretat in mii de opinii. Isus spune:

„veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face slobozi.` (Ioan 8:32)

Coram Deo!

Dr. Caius Obeada

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.