Câteva considerații după instalarea în funcție a președintelui Biden

Filmul de suspans, care a durat câteva luni, a luat sfârșit. Președintele Biden s-a instalat în mod oficial la Casa Albă, locul cu cea mai mare influență politică din lume.

Evenimentul a fost „mumă pentru unii și ciumă pentru alții”, unii plângând de bucurie, iar alții de frustrare și amărăciune. A fost un eveniment care a condensant viața, cu toate nuanțele și culorile ei.

Sigur, apar tot felul de întrebări și, mai ales, temeri. Cum va fi? Ce va urma? Ce se va întâmpla cu creștinii și creștinismul? Nu vreau să intru în discuții despre politici economice, chestiuni legate de diplomație și securitate. Nu scriu nici despre OMS, acordul de la Paris și viitoarea poziționare SUA față de multele subiecte „fierbinți” ale Planetei.

Pastor fiind, vreau să spun ceva despre creștinii și creștinismul din SUA. Vreau să îi încurajez pe cei ce sunt deprimați după evenimentele din ultimele zile.

Nu este o surpriză pentru nimeni că noua administrație nu va promova credința creștină și nici nu se va strădui ca silueta creștinismului să se zărească mai bine decât cea a alor religii, sau cele ale ateismului și agnosticismului. Cel mai probabil, vom asista la multe scenarii scrise după principiile neo-toleranței, ale corectitudinii politice, ale promovării drepturilor minorităților și restul din zona aceasta. E previzibil că se va adânci acest tronson cultural.

Sigur, la pachet vor veni și decizii hilare, măsuri absurde, manevre enervante. Vocea publică a creștinilor va fi redusă din ce în ce mai mult.

Asta nu înseamnă că americanii nu vor mai putea fi creștini. Este o diferență între creștinism și creștinătate. Dacă credința creștină nu a dispărut – dimpotrivă, numărul creștinilor a crescut – în China, Coreea de Nord, Irak, Iran, Nigeria și multe alte zone tensionate din lume, nu va dispărea nici în SUA.

Nimeni nu poate zdrobi Biserica lui Cristos. Chiar dacă Statul nu le va mai pune covorul roșu, sunt sigur că bisericile din America se vor întări în anii care urmează. Își vor aminti și frații noștri din State, la fel cum ne vom aminti și noi, că suntem străini și călători. Vom redescoperi că ne putem închina oriunde, că îți poți pleca genunchii lângă orice piatră, transformând-o în altar. Ne vom aminti că Împărăția lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta. Adevărații creștini vor reuși să fie creștini și în era Biden.

Nu este cazul să intrăm în panică. Dumnezeu știe ce face, când ridică pe unul și coboară pe altul. Ne rugăm ca Dumnezeu să-i dea înțelepciune domnului Biden și călăuzire fraților noștri din SUA. Dacă, în anii care urmează, vom fi siliți să ne ocupăm mai mult de propria ogradă decât de Cetate, vom primi și asta. Poate e chiar nevoia mai mare a bisericilor de azi!

Costel Ghioancă

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Câteva considerații după instalarea în funcție a președintelui Biden

  1. Alin Cristea spune:

    Daca adevaratii crestini nu au reusit sa fie crestini in epoca lui Trump, cum vor reusi in epoca lui Biden?

Comentariile sunt închise.