Nu judeca înainte de vreme!

Isus spunea pilda paiul și bârna, ilustrând ce se întîmplă când judeci înainte de vreme. Când îi judecăm pe alții nu scoatem în evidență cine sunt ei ci mai degrabă cine suntem noi. Când judecăm oamenii nu mai avem timp să-i mai iubim. Pe noi ne judecăm după intenții pe alții după fapte. Niciodată nu îți forma o părere despre cineva din spusele altora. De cîte ori cineva judecă o persoană, el de fapt descoperă o parte nevindecată din ființa sa. Mulți oameni critică și judecă pe cineva care a încercat și nu a reușit fără ca ei să fi încercat măcar. Nu poți judeca pe cineva că a încercat așa cum nu poți să îți faci o opinie despre cineva privind o fotografie. Cele mai greșite judecăți sunt rostite de oamenii plini de sine. Sunt situații, gânduri, stări, emoții, fapte pe care nu le vom ști decât atunci în ziua Domnului. Nu judeca după aparențe. De multe ori o inimă mare este acoperită de o haină simplă. Cei mai fericiți oameni sunt cei care își recunoscut greșelile și le repară crescând astfel. Cei mai nefericiți sunt cei care îi evaluează pe alții, îi judecă dar ei rămânând în propriile defecte.

“De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?” Matei‬ ‭7:3‬ ‭VDC‬‬

“Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuiești tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţișa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.”

‭‭Romani‬ ‭14:10‬ ‭VDC‬‬

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3403542086421245&set=a.132204380221715&type=3

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.