Momente apologetice – „ne-am sculat într-o dimineața rece”

Am intrat pe Facebook sa spun „La mulți ani!” prietenilor virtuali, sa fiu uimit de numărul postărilor si opiniilor prietenilor din Romania despre starea nației Americane. Daca te-ai informa numai după postările de peste ocean (care totdeauna știu mai bine ce se întâmpla in America), ai crede ca sa început revoluția Americana. M-am uitat pe fereastra sa mă conving daca nu cumva vecinii sa fi luat armele sa iasă in strada.

Nici vorba de revoluție, de fapt ne-am sculat într-o dimineața friguroasa, încălzirea centrala lăsând un murmur al ventilatorului care ne împrăștie căldura in toata casa.

Nu știu de unde ideea ca sa început o revoluție, însă pot scrie câteva amănunte care ar trebui sa ne ajute in trăirea vieții pe acest pământ.

1) Nu poți aștepta schimbare spre bine când nu este nimeni care sa îndrepte pe om spre Cristos. NU te poți aștepta la o trezire spirituala atâta timp cat tu nu ai fost trezit la o necesitate acuta de a fi cu Dumnezeu, într-o trăire ca sare si lumina.

2) Nu poți aștepta minuni in timp de campanie electorala, atâta timp cat majoritatea trăiește in întuneric, iar cei care se caracterizează a fi conservatori, trăiesc într-o iluzie intelectuala, fără sa convingă pe nimeni de pericolul liberalismului secular.

3) Nu poți sa te aștepți ca Evanghelicii sa facă o diferența, când ei nu trăiesc in Cristos si identitatea lor este pe baza membriei la o biserica nu la Cristos.

4) Politica este dăunătoarea sufletului fireag, a unei persoane care nu înțelege rolul politici si rolul lui Cristos in viată omului.

5) Opiniile virtuale, mai ales a Evanghelicilor, nu aduc nici un ajutor, înafara de sarcasm si „ti-am spus eu acum patru ani, dar nu mai crezut…”

Indiferent de opinia politica, de favoritism intelectual sau cultural, omul lui Cristos își are un rol de care nu prea se vorbește in zilele noastre. Uitam sa fim lumini, uitam sa fim sare, uitam ce reprezentam, fiind mai interesați de păstrarea unei etichete care pana la urma nu valorează doi bani in fata lui Dumnezeu. Dumnezeu sa aibă mila de noi toți. Intre timp pandemia continua sa-si facă de cap, iar unii se cearta la argumentul combaterii si a metodelor sugerate de cei care mai știu despre ce vorbesc. Coram Deo!

Dr. Caius Obeada

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.