De ce să-ți pui masca pe ureche?

Parcă niciun început de an nu poate fi liniștit în ultimul deceniu… ba bombe, ba asasinări, ba certuri la nivel global… nici măcar un gram de liniște nu avem, măcar așa de început de an.

Presiunea se revarsă și asupra omului de rând care este bombardat cu știri și breaking news și RO-Alert și vaccin alert… mai lipsește să ne bage la fiecare apel telefonic pe care-l facem colegilor sau prietenilor un robot care să ne informeze câți oameni sunt la ATI iar apoi, în sfârșit, să se audă tonul de apel.

Pune-ți masca pe urechi ca să nu mai auzi tot ce aduce furtuna de nisip…

Am fost prins în furtuna de nisip a informațiilor, și a speculațiilor, și a conspirațiilor, și a scenarilor finale din Apocalipsa și am realizat că nu-mi sunt de folos, nici măcar în conversații dar nici în liniștea nopții atunci când închid și ultima lumină din colțul camerei. Ce am făcut ? Doar am citit mai mult decât mi-am propus din Biblie, mai forțat mai neforțat… nici fructele de mare nu sunt gustoase până nu le încerci în diferite combinații.

Rezultatul? Fără să vreau, nu mai am nevoie de tot ceea ce era în furtuna de nisip și fără să vreau parcă sunt undeva la 100-200 de metri înălțime, mă uit în jos și mă minunez privind la toate discuțiile pe care le au oamenii, la toate aceste subiecte pe care le întorc pe toate părțile fără să fie în stare să ajungă la o concluzie sau să afle vreun adevăr. Ore irosite, nervi, teamă, frică, suspiciune… lucruri pe care le văd la mulți oameni, dar la mine au dispărut. Viața mea a devenit brusc mai liniștită și nu am făcut eu ceva în privința aceasta ci Dumnezeu prin Biblie.

Pune-ți masca pe urechi ca să nu mai auzi ce spun alții despre tine…

Tot în Biblie am putut vedea negru pe alb cum aproape toți oamenii despre care s-a scris în ea au avut momente grele în viață, adică niște alegeri neinspirate, total nepotrivite pentru ceea ce erau ei ca oameni atunci în societate sau chiar păcate grosolane care au dus la thrillere sau drame.

Partea frumoasă a relatărilor din Biblie este că putem observa modul deosebit în care Dumnezeu i-a ridicat pe fiecare în parte ! Iar unul dintre ei, apostolul Pavel, a spus: „Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă”. A trecut cu siguranță pe același drum pe care trecea și înainte chitit pe creștini să îi omoare, a fost oare ușor să facă asta? Nu, mai ales că erau oameni care cu siguranță îl înțepau: „Mai ști că fix aici în locul ăsta, erai martor la omorârea sfântului Ștefan cu pietre?”.

Dacă ar fi rămas el la cuvintele oamenilor și nu ar fi alergat spre țintă, uitând viața pe care a avut-o înainte… ar fi fost un nimeni, dar iată… l-a interesat ce spune Dumnezeu despre el și a ajuns să scrie (sub inspirația divină) cele mai multe cărți din Biblie. Nu contează ce spun alții despre tine sau trecutul tău ci contează ceea ce spune Dumnezeu despre tine!

Dumnezeu este capabil de transformări radicale… te poate face un om așa cum nici nu ai putut visa că poți fi. Te poate pune în locuri și poziții la care nici nu ai fi putut aspira… Îmi amintesc de tataie care mi-a spus într-o zi că o să fiu un NIMENI… și nu a fost ușor de digerat o astfel de previziune din partea eroului meu… doar că Dumnezeu mi-a șoptit ceva complet diferit de-a lungul anilor și mă bucur că am ales să-L cred mai degrabă pe El.

De aceea, pune-ți masca pe urechi, deschide Biblia și pur și simplu viața ta se va transforma, pentru că este specialitatea lui Dumnezeu, El îți va spune cine ai fost, cine ești și cine poți fi… Subsemnatul confirmă.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1777926792410009&id=100005781168354

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la De ce să-ți pui masca pe ureche?

  1. Da, realist articolul. Și subsemnata confirmă. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s