Misiune Uganda-Drum spre biserica din satul Lumara, tribul Lugbara

V

orbitorii de lugbara, care s-au stabilit în partea de nord-vest a Ugandei constituie cel mai mare grup etnic din regiunea de vest a Nilului din Uganda.

Lumara, aflată în comuna Ringili, ținutul Vurra, din districtul Arua se întinde pe 3 dealuri și reprezintă o comunitate de peste 1000 de locuitori. După ce s-a terminat forarea și predarea unei fântâni de apă la marginea satului Lumara, proiect la care am fost ajutați de frații și surorile din Baru Mare, jud. Hunedoara, Biserica PAG Arua împreună cu noi, Marius și Marga, am evanghelizat și plantat o biserică în acest sat. După plantarea bisericii, am început să facem cateheză și ucenicie și să pregătim oamenii pentru botezul în apă. Am continuat această lucrare în Lumara multe luni, însă faptul că satul se află pe niște dealuri și este foarte izolat de oraș și chiar de zona alăturată, și datorită ploilor care au căzut din abundență în acest an în Lumara, așa zisul drum existent, care era mai mult o potecă folosită de oameni pentru a intra în sat, a fost profund afectat, iar deplasarea în sat a fost foarte dificilă.

În urma întâlnirilor noastre cu membrii bisericii din Arua, apoi cu cei din adunarea din Lumara și după discuțiile avute și cu autoritățile care răspund la nivel de guvern, de județ, de ținut și de satul Lumara am ajuns la concluzia că spre sfârșitul anului 2020, când începe perioada de vreme uscată și oameni și-au cules în general toate recoltele de pe terenurile proprii, să începem o lucrare tehnică, de deschidere a unui drum de acces către satul Lumara prin satul Ombavu, folosindu-ne de utilajele aflate în zonă. Această necesitate a fost recunoscută de toate părțile implicate din zonă.

Având acest drum construit, am putea ajunge în mijlocul lor mai des și am fi mai aproape unii de alții pentru părtășie, închinare, slujire, ajutorare, învățare și o creștere spirituală sănătoasă a bisericii de aici împreună.

Marius și Marga B., misionari APME în Uganda

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2521856811456162/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s