Momente Apologetice – “meritam un an mai bun”

Un pacient la clinica îmi urează un an mai bun, citând ca „meritam un an mai bun.” Din instinct i-am răspuns ca nu știu daca meritam ceva, după care m-am oprit, dând-mi seama ca contextul in care eu vorbesc poate sa nu fie același in care el vorbește.

Oare meritam un an mai bun?

In 2020, nu am avut o zi libera, nu m-am scuzat pe caz de boala sa nu merg la servici, nu am avut vacanța, iar ultima zi din an am fost de garda, prima zi a noului an fiind la lucru. Pot crede ca merit ceva mai bun?

Nu știu cum vezi tu lucrurile, însă păcătoșenia inimi mele cere binecuvântare pa când bunătatea cerului îmi spune ca harul Sau îmi este îndeajuns. Spitalele din jurul meu sunt pline cu pacienți cu Covid. Pandemia pare sa-si facă de cap, pe când vaccinul încă nu își poate face efectul. Tot mai mulți fug la „emergency room” sa fie verificați daca sunt contaminați, pe când salvările încearcă sa facă fata cerințelor de urgenta.

Nu știu cați vor pleca spre veșnicii in aceasta perioada, însă oportunitatea mărturiei Evangheliei nu trebuie ratata. Aduceți-va aminte de indemnul apostolului Petru:

„… răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blîndeţă şi teamă, 16avînd un cuget curat; pentruca cei ce bîrfesc purtarea voastră bună în Hristos, să rămînă de ruşine tocmai în lucrurile în cari vă vorbesc de rău.” (1 Petru 3:15-16)

Nu meritam mai mult decât harul Sau, mărturisiți prin viată si fapta pe Cristos cel Crucificat. Coram Deo!

Dr. Caius Obeada

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Momente Apologetice – “meritam un an mai bun”

Comentariile sunt închise.