URĂRI PENTRU UN AN NOU!

A nădăjdui in bine, a transmite urări de fericire semenilor, este un lucru bun, dovada unei inimi sensibile. Realitatea trista este ca de multe ori, poate de cele mai multe ori, urările noastre și nadejdile noastre nu se împlinesc, ba din contra , se intâmpla ce nu ne-am fi dorit.
Ce facem atunci ?
-A trecut un an pe care majoritatea îl considera un an nefast; si totuși am auzit pe cineva spunand ca pentru el a fost un an bun. Aprecierile noastre depind de unghiul din care privim lucrurile. Dacă le privim doar sub aspectul firesc al evenimentelor, care scot in evidentă suferințe, moarte , lipsuri materiale, revolte sociale provocate de nedreptati , de înșelătorii, cu siguranța ne vor crea o stare, pe drept am spune noi, de nemulțumire , de răzvrătire, de neliniște, de descurajare și chiar depresie
Adevarul este ca anul 2020 a scos la iveală “putreziciunea” unor societăți care se pretind democratice, lipsa de scrupule in manipularea populației, corupția și înșelătoria, etc. Acestea sunt caracteristicile lumii in care trăim, izvorâte din minciuna, imoralitate, nedreptate, ocultism; “o lume care zace in cel rău”, cum spune Ap. Ioan.
A aștepta un an mai bun, ar presupune schimbarea lucrurilor, schimbarea mentalității, schimbarea naturii omului; întoarcerea omenirii la Creatorul, singurul care poate ajuta in aceasta schimbare.
-Consider ca pentru a avea un an mai bun, trebuie sa privim lucrurile prin prisma Credinței, a încrederii in Dumnezeu, in promisiunile Lui.
In premiza ca lucrurile nu se vor schimba, ci vor merge din rău in mai rău, singura cale de “siguranța”. este sa-l căutam pe Dumnezeu cu toată inima și sa ne adopostim “la umbra aripilor Lui”
Atunci, bucuria, fericirea pe care ne-o uram nu mai depinde de circumstanțe ci doar de relația noastră cu Domnul. Prorocul Habacuc spunea :”Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, vița nu va da rod, rodul maslinului va lipsi, și câmpiile nu vor mai da hrana, oile vor pieri din staule, și nu vor mai fi boi in grajduri; EU TOT MA VOI BUCURA IN DOMNUL, MA VOI BUCURA IN DUMNEZEUL MÂNTUIRII MELE ! DOMNUL DUMNEZEU ESTE TĂRIA MEA.. ( Habacuc 3:17-19 )
Sa putem ajunge la aceasta stare, presupune sa fim ancorati in cer, sa privim la lucrurile de sus nu la cele de pe pământ, la promisiunile ce le avem de la El, culminând cu viața veșnica. Atunci vom înțelege ce spunea Ap. Pavel “Eu socotesc ca suferințele noastre de acum nu sunt vrednice sa fie puse alături de SLAVA VIITOARE care are sa se descopere fata de noi”. (Rom.8:18)
Urarea mea pentru Anul Nou este : “Bucurie, Pace, Fericire, și Putere de biruința”, care le avem asigurate in Hristos Domnul!
Fie anul 2021, un an de trezire spirituală, de pocăință adevarata, de apropiere de Dumnezeu, și de ce nu, Anul revenirii Domnului sa-i ia pe ai Săi !

Vino Doamne Isuse ! Fiți sănătoși !

Florin Mihele

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.