Steaua lui David și marea conjuncție

Este vădită strădania crescândă a lumii seculare de a-L scoate pe Dumnezeu din conștiința oamenilor; una din metodele folosite de dușmanii lui Cristos în această luptă oarbă, fiind aceea de a elimina din viața publică toate simbolurile care mai amintesc omului pierdut în păcate de venirea în lumea noastră a Celui născut în iesle-n Betleem.

Însă în aceste zile de sfârșit de an zbuciumat am fost încă o dată uimit de nemărginita înțelepciune a Dumnezeului veșnic! În providența Sa, Dumnezeu a făcut ca, în ciuda atitudinii ostile față de valorile creștine a mass-media, cea care alimentează o ură înverșunată împotriva a tot ce are de-a face cu creștinismul, tocmai prin intermediul știrilor, a canalelor de televiziune să răsune în aceste zile în casele oamenilor de pe întreg mapamondul o știre, cea despre ‘marea conjuncție a planetelor Jupiter și Saturn’. Zile la rând în preajma solstițiului de iarnă din acest an au fost difuzate imagini cu cei doi aștri, imagini însoțite de comentarii ca: „după Evanghelia lui Matei” sau „potrivit relatării Bibliei” care vorbește de o stea călăuzitoare… Știrea a făcut înconjurul lumii. S-au emis tot felul de ipoteze pro și contra, mulți specialiști admițând fenomenul, care se repetă la câteva sute de ani, ca posibila „Stea a lui David” după care s-au orientat magii.

Dar, în timp ce părerile oamenilor de știință sunt împărțite, pentru un credincios este absolut irelevant ipoteza cui este mai aproape de realitatea petrecută cu două mii de ani în urmă acolo pe cerul de deasupra câmpiei Betleemului. Minunea este că, în ciuda tuturor împotrivirilor, la 2000 de ani de la nașterea Mântuitorului, Creatorul universului găsește încă metode menite să trezească conștiința adormită a omului. Dumnezeu care „vorbește când într-un fel, când într-altul”, a mai vorbit o dată! Întrebarea este: cine ia seama?!

Citește mai departe:

https://www.stiricrestine.ro/2020/12/30/steaua-lui-david-si-marea-conjunctie/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.