SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ YEMEN (27 decembrie-2 ianuarie)

-Se află în S-V Asiei, în Orientul Mijlociu.
-Populația este de 29,5 milioane locuitori, iar creștini aproximativ 1000.
-Yemen este una din cele mai neevanghelizate țări din lume. Peste 99 % din populația țării este musulmană, iar 0,6% hindusă.
-Religia de stat este islam, iar Legea Islamica Sharia stă la baza Constituției.
-Yemen ocupa locul 8 în clasamentul țărilor cu persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-99%; Viața familială-98%; Viața comunitară-98%;
Viața națională-99%; Viața de biserică-99%; Violența -16%.
-Yemen este cea mai săracă țară din Orientul Mijlociu și se află în mijlocul unei catastrofe umanitare devastatoare. Se estimează că 79% din populație trăiește sub pragul sărăciei și aproximativ 85 de mii de copii au murit de malnutriție. Creștinii sunt afectați într-un mod profund, deoarece ajutoarele sunt oferite prin moschei și organizații islamice, iar creștinii sunt ignorați.
-Cei care renunță la islam riscă persecuții din partea: familiei, autorităților și grupurilor extremiste, de asemenea riscă să fie pedepsiți cu moartea pentru apostazie.
-Unele fete creștine au parte de căsătorii forțate cu musulmani pentru a se întoarce la islam.
-În ciuda acestor mari împotriviri care se aduc creștinismului, totuși rata anuală de creștere a creștinismului evanghelic în Yemen este de 5,1%. În mijlocul nesiguranței războiului, mai mulți musulmani se întorc la Hristos decât înainte.
,,Biblia este foarte clară despre ceea ce ne putem aștepta; suferința este o parte a vieții pentru cei care îl urmează pe Hristos” –(creștin din Yemen)
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Yemen, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.