ITP BUCUREȘTI

Pastor dr. John Tipei, cadru didactic al ITPB, le transmite cititorilor paginii noastre un mesaj de încurajare în prag de sărbători.

„Ne apropiem de încheierea celui mai cumplit an din istoria de 20 de veacuri a Bisericii, când pentru prima dată în istorie s-au impus restricții drastice, la nivel mondial, tuturor comunităților creștine, cu privire la strângerea împreună și la modul de închinare. Pandemia COVID-19 a perturbat nu doar viața noastră comunitară, ca biserică, ci și viața de familie a celor mai mulți creștini, viața socială și activitatea economică. Acest „dușman invizibil” a reușit să alunge pacea și liniștea din multe inimi, instalând în locul lor frică și neliniște.

Sărbătoarea Nașterii Domnului ne aduce aminte, însă, că Mântuitorul a venit în lume ca „Prinț al păcii” (Is. 9:6). A venit ca să aducă „vești bune celor nenorociți”, vindecare pentru „cei cu inima zdrobită”, mângâiere celor întristați, „untdelemn de bucurie în locul plânsului … și o haină de laudă în locul unui duh mâhnit” (Is. 61:1-3). A venit ca să ne dăruiască dragostea desăvârșită care alungă frica (1 In. 4:18).

A avut grijă ca, la întoarcerea Sa la Tatăl, să le lase ucenicilor de atunci și, prin ei, și nouă celor de astăzi, pacea pe care o adusese pe pământ: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte!” (In. 14:27).

Bucurați-vă din nou în aceste zile la gândul că El, Cel născut în Betleemul Iudeei, „este Pacea noastră” (Ef. 2:14). Bucurați-vă știind că, atunci când ai Săi sunt cuprinși de frică, El se apropie de ei șoptindu-le duios „Pace vouă!” Nu lăsați niciodată ca circumstanțele vieții să vă răpească pacea pe care îngerii doar ne-a urat-o, dar pe care El ne-a adus-o și ne-a lăsat-o!

Fiți binecuvântați de Domnul! Bucuria venirii în lume a Mântuitorului Isus să vă umple inimile în fiecare zi!”

Pastor Conf. univ. dr. John Tipei

https://www.facebook.com/318007758389013/posts/1614313678758408/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.