Ungaria a modificat definiția familiei în Constituție, pentru a interzice cuplurilor de același sex să adopte copii. Proclamă și creșterea copiilor în baza valorilor creștine, iar un ministru al Familiei va aproba adopția solicitată de o persoană singură.

Parlamentul de la Budapesta, dominat de Fidesz, partidul de guvernământ al premierului Viktor Orban (are o majoritate de două treimi) a votat azi modificarea celui de-al nouălea amendament la constituție, stipulând că familia este bazată pe căsătorie și relația părinte-copil. Mama este o femeie, tatăl un bărbat”. Amendamentul propus de guvern a fost adoptat cu 134 de voturi pentru, 45 împotrivă și cinci abțineri. De asemenea, noua modificare impune ca părinții să își crească copii într-un spirit creștin: “Ungaria apără dreptul copiilor de a se identifica cu genul lor de la naștere și asigură creșterea lor pe baza identității constituționale a națiunii noastre și a valorilor bazate pe cultura noastră creștină”, se mai stipulează în noua Constituție.

Ungaria nu a permis niciodată căsătoria între persoane de același sex, dar recunoaște totuși parteneriatul civil. Adopțiile de către cuplurile homosexuale a fost posibilă până acum dacă un partener depunea o cerere ca persoană singură.

Deși există excepții pentru persoanele singure sau membrii familiei care pot adopta copii, ”regula principală este că numai cuplurile căsătorite pot adopta un copil, adică un bărbat și o femeie căsătoriți”, a scris ministrul Justiției Judit Varga. Cererile de adopție depuse de persoanele necăsătorite trebuie aprobate de ministrul Familiei.

Sursa: https://www.biziday.ro/ungaria-a-modificat-definitia-familiei-in-constitutie-pentru-a-interzice-cuplurilor-de-acelasi-sex-sa-adopte-copii-un-ministru-al-familiei-va-aproba-adoptia-solicitata-de-o-persoana-singura-pentru/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.