O felie de istorie…

Astăzi, aceasta provine chiar de la Betania. Începând cu anul 1985, Vasile Ianculovici a întocmit o carte de onoare, în care predicatorii care au slujit biserica în acea perioadă puteau să lase câteva impresii din timpul vizitei sau să lase câteva gânduri bune fraților.
Primul care a scris câteva rânduri în această carte fost fratele Pascu Geabou. Timp de zece ani (1979-1989), biserica a funcționat în ilegalitate. Autoritățile au refuzat, fără temei să elibereze autorizația de funcționare și ordinarea unui păstor. În acele vremuri, cei mai mulți păstori evitau vizitarea bisericii, ca să nu își creeze probleme. Fratele Pascu Geabou a fost însă unul dintre păstorii care, asumându-și multe riscuri, a vizitat și a încurajat biserica noastră de multe ori.
Suntem onorați să redăm mai jos gândurile pe care le-a lăsat pentru biserică, în timpul unei săptămâni de evanghelizare din 1985. Am transcris gândurile aici, dar le puteți citi și în orginial, în poza atașată, scrise chiar de mâna fratelui. Am atașat și o poză cu un botez din 1982, ca să puteți „gusta” mai bine vremurile. Acolo îl puteți observa pe fratele Emil Dinea, un alt bun prieten al bisericii. Despre el însă, în altă „felie” istorică…

”Mă consider un rob netrebnic în slujirea Domnului. Și doresc din toată inima să fiu folosit ca un vas în mâna Domnului. În Betania Timișoarei întotdeauna m-am simțit ca între copiii Domnului și port în inimă lucrarea Domnului din această biserică.
Iubiți frați, voi nu sunteți fără Dumnezeu, nu sunteți fără păstor. Îl aveți pe Domnul Isus, Marele nostru Păstor și Dumnezeu și lucrarea Domnului va propăși aici în mâinile Lui.
Ce doresc de la această biserică se află în 1 Corinteni 15:58:
„Preaiubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.”
Al dvs. frate în Hristos,
Geabou.”
26.III. 1985. Fratele păstor Geabou Pascu, Alexandria.
(Evanghelizare 24-31 martie, 1985)

Sursa:

https://www.facebook.com/584742058222142/posts/4075957199100593/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.