Meditație asupra Psalmului 77 (Vranău Flavius, anul II)

Adeseori inima noastră se confruntă cu sentimente de deznădejde, dezamăgire sau chiar de depresie. Așa cum ne este prezentat în Psalmul 77, Asaf copleșit de descurajare exclamă următoarele cuvinte: „Ceea ce mă face să sufăr este că dreapta Celui preaînalt nu mai este aceeași”. Însă, în ciuda frământării sale cu privire la ceea ce lui i se pare a fi o „nedreptate a lui Dumnezeu”, acesta nu ezita să își exprime prin rugăciune toate aceste trăiri intense ale sufletului.
Învățăm din acest pasaj biblic că, atunci când trecem prin momente anevoiase și nu-l înțelegem pe Dumnezeu, remediul este să ne apropiem de El, nu să ne depărtăm.

Dar cum îl căutăm pe Dumnezeu atunci când viața ni se pare nedreaptă? Cum să ne apropiem de Dumnezeu când lăuntrul nostru ne îndeamnă să ne depărtăm de El?

1. Amintindu-ne lucrările făcute de El în și prin viața noastră (v. 12). Necazul și suferința, adeseori reușesc să distorsioneze perspectiva asupra vieții și asupra implicării lui Dumnezeu în viața noastră. Însă, atunci când rememorăm ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi, realizăm ca El se implică în mod activ în viața noastră.

2. Încrezându-ne în atributele Sale (v. 13-14). Atunci când realizăm suveranitatea lui Dumnezeu peste întreaga Sa creație, știm că orice nedreptate, orice motiv de deznădejde nu Îi sunt necunoscute și nu au apărut întâmplător în viața noastră pământească. Mai mult decât atât, inimile noastre pot găsi liniște chiar și în vremurile dificile, știind că El are un scop în tot ceea ce face, și anume să ne transforme după chipul și asemănarea Fiului Său.

3. Prin conștientizarea iubirii lui Dumnezeu față de noi. Jertfa lui Hristos, ne asigură dragostea imuabilă a Tatălui care ne susține chiar și in cele mai dificile momente ale trăirii noastre pe acest pământ.

Photo credit: Unsplash

https://www.facebook.com/318007758389013/posts/1606610319528744/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.