SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TURKMENISTAN  (6 – 12 decembrie 2020)

-Se află în Asia Centrală, în fosta Uniune Sovietică.
-Are o populație de 5,8 milioane locuitori, din care 70 000 sunt creștini, iar creștini evanghelici sunt aproximativ 0,1%.
-Religia majoritarăeste islam.
-Ocupă locul 22 în clasamentul țărilor cu persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-87%; Viața familială-68%; Viața comunitară-83%;
Viața națională-80%; Viața de biserică-94%; Violența -11%.
– Turkmenistanul are populația majoritar musulmană, dar este adânc înrădăcinată în ateism.
-Importul și tipărirea materialelor creștine sunt foarte restricționate, iar literatura creștină este adesea confiscată.
-Nu există libertate pentru nicio sursă de informații.
-Credincioșii foști musulmani sunt închiși, bătuți și expulzati din comunitățile lor. Femeile care părăsesc islamul riscă să fie răpite și forțate să se căsătorească cu musulmani. Copiii creștini sunt izolați și umiliți în fața clasei.
-Înregistrarea unei biserici este aproape imposibilă, iar nerespectarea acestei decizii duce la atacuri, amenințări, arestări și amenzi.
-Participarea la întâlnirea în bisericile din case este sancționată cu amenzi, confiscarea bunurilor materiale și tăierea salarilor. Amenzile sunt mari, iar dacă nu se plătesc, sunt confiscate bunuri personale.
-Convertirea musulmanilor la creștinism înseamnă dezonorarea familiei și riscul de a confrunta ostilități din partea familiei, comunității și a statului.
-Programele bisericilor sunt monitorizate de poliție și de serviciile secrete, iar în biserici se înfiltrează,,creștini” informatori.
În ciuda restricțiilor, Evanghelia este proclamată în mod regulat prin diferite forme, inclusiv mărturie personală.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştricare împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Turkmenistan, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.