Fratele pastor Emanuel Caprar și i-a sfârșit alergarea pe acest pământ. Domnul să mângâie familia îndoliată!

Fratele Emanuel Căprar s-a născut în ziua de 9 martie 1957, în Petroșani. Părinții s-au numit Ioan și Rodica.

A făcut cele 8 clase generale, apoi s-a înscris la Liceul Industrial din Petroșani. A absolvit Institutul Teologic Baptist din București.

După terminnarea liceului, lucrează la Intreprinderea de Utilaj Minier din Petroșani.

În anul 1982 se căsătorește cu Elena, care lucra ca recepțoneră la Uzina din Petroșani. Domnul le-a dat 3 copii: Sebastian, Beniamin și Ema.

După anul 1998 Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste din Cluj, îl angajează și ordinează ca păstor pentru Bisericile Creștine Baptiste din Huedin și împrejuimi: Călata, Călățele, Mărgău, Bedeciu, Dretea, Bucea. O perioadă a slujit și la Negreni.

Fratele iubea pe Dumnezeu și lucrarea Lui, de aceea a acceptat să păstorească biserici mici de la țară, unde pleca cu drag și încuraja frații. Era o fire prietenoasă, se apleca spre oricine, cunoștea pe toți oamenii și cu toți stătea de vorbă și îi asculta. Predica, cânta cu foc și cu lacrimi, se ruga cu putere și nu se sfia de Cuvântul Domnului, era întru totul dăruit Domnului.

La începutul lunii noiembrie, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, unde în ziua de 05 decembrie 2020, Domnul l-a chemat acasă în împărăția Lui. Plecarea fratelui lasă un mare gol, Domnul să întărească familia și bisericile pe care le-a slujit.

15. Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El.
(Psalmii 116:15, VDCC)

Sursa: https://istoriebaptistablogul.blogspot.com/2020/12/caprar-emanuel-1957-2020-din-petrosani.html?m=1

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Fratele pastor Emanuel Caprar și i-a sfârșit alergarea pe acest pământ. Domnul să mângâie familia îndoliată!

  1. taborsinai spune:

    Am comentat pe larg, acum doar: Sincere condoleanțe”! – John Nicorici

Comentariile sunt închise.