SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTĂ TURCIA(29 noiembrie -5 decembrie 2020)

-Turcia are o populație de 82 milioane locuitori, din care 0,6% sunt creștini; creștini evanghelici sunt aproximativ 0,04%. Turcia este una din cele mai mari țări neevanghelizate.
-Turcia se află pe locul 36 în clasamentul țărilor cu persecuții.
-Turcia a fost în mare măsură un stat creștin până la invazia otomanilor, când a căzut sub stăpânire musulmană.
Profilul persecuției:
Viața privată-76%; Viața familială-71%; Viața comunitară-64%;
Viața națională-80%; Viața de biserică-68%; Violența-22%.
-După lovitura de stat eșuată în 2016, nivelul de intoleranță față de cei care nu-l sprijină pe președintele Erdogan s-a intensificat, la fel și islamizarea societății turce.
-Există un nivel ridicat de naționalism în Turcia, iar opinia generală este că un turc se naște musulman.
-Părăsirea islamului este considerat trădare a identității turcești, a islamului și a familiei, iar cei care se convertesc de la islam la creștinism se confruntă adesea cu o presiune puternică din partea familiei, prietenilor și comunității pentru a reveni la islam.
-Creștinii experimentează frecvent diferite forme de discriminare, calomnii și atacuri.
Ceva încântător se întâmplă între tinerii musulmani din Turcia. Unii din ei au început să realizeze că islamul nu este logic și nu este religia adevărată, astfel au ales să devină interesați de Biblie, iar unii apelează la creștini pentru a se ruga pentru ei.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară (sunt și misionari români în Turcia), pentru oamenii neevanghelizați din Turcia, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.