Bucurie în încercare

În urma cursului de Teologie a Epistolelor Generale ținut de pastor lector univ. dr. Victor Vladimir Neamțu, studentul Alexandru Leondraliu din anul II, a trimis câteva gânduri și idei care l-au încurajat și pe care le-a înțeles mai profund (din epistola lui Iacov cap.1: 2-4).

„Ieri (24 noiembrie 2020), la cursul de Teologie a Epistolelor Generale pe care îl facem cu fratele profesor Victor Vladimir Neamțu, am înțeles din acest text (Iacov 1: 2-4) următoarele aspecte pe care doresc să le împărtășesc și cu urmăritorii acestei pagini:

Afirmația: „să considerați ca o mare bucurie atunci când treceți prin felurite încercări”, este o atitudine pe care Iacov o prezintă cititorilor, pentru ca aceștia să poată avea o perspectivă potrivită cu privire la încercare, înțelegând că ea face parte din planul lui Dumnezeu pentru schimbarea lor lăuntrică.

În versetul 3 ne este arătat motivul pentru care trebuie considerată încercarea ca o mare bucurie: „testarea credinței voastre aduce o mare bucurie”. Nu înseamnă, că noi creștinii, trebuie să ne bucurăm de încercare, ci de rezultatul pe care aceasta îl aduce. Astfel, putem înțelege mai bine că în momente grele prin care poate am trecut/prin care trecem sau prin care vom trece, suntem în planul lui Dumnezeu și El își manifesta grija Lui, chiar prin încercările efemere ale vieții, și vrea să ne facă mai asemănători cu Hristos.

În versetul 4 aflăm că un alt scop pe care această atitudine „de bucurie în încercare” o are este să ieșim nevătămați din încercări și întăriți. „Dar lăsaţi răbdarea să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi şi întregi, fără să vă lipsească nimic.”

https://www.facebook.com/318007758389013/posts/1595087070681069/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.