Rugăciune pentru biserica persecutată – Tunisia

Se află în Nordul Africii și pe locul 34 în clasamentul țărilor cu cele mai severe persecuții.

Din 11,8 milioane locuitori, 99 % sunt considerați neevanghelizați. Religia oficială este islamul, creștinii ocupând un procent de 0,4%, iar evanghelicii 0,03%.

În Tunisia creștinii se împart în două categorii: străini și convertiți din rândul musulmanilor. Aceștia din urmă au cel mai mult de suferit, principalele surse de persecuții fiind islamul extremist, autoritățile, societatea și familia.

Importul de literatură creștină în limba arabă este interzis, astfel sunt împiedicați cei mai mulți oameni să aibă acces la literatura creștină pe înțelesul lor.

Deși Constituția garantează libertatea religioasă, totuși sunt raportate multe cazuri în care creștinii sunt arestați, bătuți, condamnați la închisoare, presați să renunțe la credință, iar casele lor sunt distruse.
Mulți musulmani s-au convertit la creștinism prin programele TV creștine din afara țării și prin programele și mesajele creștine de pe internet.

Haideți să ne rugăm pentru frații noștri care nu se bucură de aceeași libertate de închinare de care noi ne bucurăm. Să ne rugăm pentru creștinii persecutați, pentru misionarii care duc Evanghelia în această țară, pentru oamenii neevanghelizați din Tunisia, și pentru persecutori ca Dumnezeu să se îndure de ei și să-i câștige pentru eternitate.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2487848488190328/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.