Și atunci de ce să mergem la vot?

În calitate de creștini noi ne-am atașat de Cristos, nu de vreun partid politic sau ideologie. Și totuși este responsabilitatea noastră să votăm atât la alegerile parlamentare cât și la cele locale sau prezidențiale.

Unii creștini îndeamnă să nu votăm cu nici unul dintre candidații aflați pe buletinul de vot, sau cu nici un partid politic, ci să votăm cu oricine ne trece prin minte, fără să realizeze că un astfel de vot este vot anualat.

Alți creștini refuză să-și exercite dreptul și responsabilitatea de a vota pentru că nici un partid politic nu are pe liste candidații perfecți.

Și atunci de ce să mergem la vot?

1. Pentru că încă avem acest privilegiu. Într-o bună zi s-ar putea să nu-l mai avem.

2. Pentru că unii candidați și unele partide promovează poziții și politici care sunt mai compatibile cu etica și morala creștină, cu libertatea individuală, religioasă și politică.

3. Pentru că alții promovează poziții și politici care sunt mai puțin compatibile cu etica și morala creștină, cu libertatea individuală, religioasă și politică.

Votați pentru cine doriți, dar VOTAȚI!

Poziționându-ne în afara alegerilor și așteptând candidații perfecți este inutil și deosebit de grav pentru că vor vota alții pentru noi.

Mulțumim lui Dumnezeu că prin grația Lui trăim într-o țară care încă permite tuturor cetățenilor săi, inclusiv creștini, să aibă un rol în alegerea conducerii lor.

Nu acceptați și nu credeți mesajele care îndeamnă la pasivitate, sau la acțiuni stupide. Nu renunțați la acest privilegiu și nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru.

Nicolae Steinhardt spunea în Jurnalul fericirii că: „Slujitorilor diavolului, adică şmecherilor, prea le-ar veni la îndemână să fim proşti. Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi”.

Cetățenii români creștini au dreptul și responsabilitatea să participe activ în acest proces al alegerilor pe care, până la urmă, Dumnezeu îl ține în siguranță, în mâinile Sale.

Dar ca și în cazul rugăciunii, El vrea și așteptă ca noi să ne implicăm.

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.