China: Clădirile bisericilor închise trebuie vândute, închiriate sau demolate

Autoritățile locale vor să reutilizeze locașurile de închinare. Acestea sunt transformate în centre de propagandă, locuri de divertisment sau fabrici. Unele sunt chiar demolate.

Peste 70 de biserici protestante au fost închise anul trecut în orașele din Lianyungang și Suqian din provincia Jiangsu. Pentru a împiedica congregațiile să își reia adunările, guvernul a decis să le demoleze locașurile de închinare sau să se folosească de ele pentru alte scopuri.

În luna august, la o întâlnire a conducătorilor bisericilor din Bailu, un oraș din județul Guannan din Lianyungang, autoritățile din zonă le-au explicat că bisericile goale, rămase după ce congregațiile au fuzionat, trebuie să fie închiriate sau vândute.

Una dintre bisericile, care fusese nefolosită de la închiderea sa în iunie anul trecut, a fost dată în chirie pe 25 august. O altă biserica a fost vândută în aceeași lună. „Guvernul desființează bisericile”, a afirmat conducătorul bisericii.

Unele locașuri de închinare au fost deja vândute înainte de întâlnirea ce a avut loc în august. Printre acestea se află și Biserica Chenzhuang, care a fost vândută pe 26 iulie pentru suma de 20.000 RMB (aproximativ 3.000 USD). „Nu am avut ocazia să ne salvăm biserica”, a declarat un membru al bisericii.

Bisericile din zonă au fost transformate în obiective turistice culturale sau de divertisment.

O biserică închisă din județul Shuyang din orașul Suqian a fost transformată într-o sală memorială pentru eroii revoluționari ai Chinei. Un locuitor din zonă a declarat pentru Bitter Winter că, pe 5 iunie, muncitorii angajați de guvern au scos din clădire crucea și un stâlp mare cu semnul „Dumnezeu iubește lumea”. Deasupra intrării bisericii a fost afișat un panou „Auditoriul militar și politic al districtului Huaihai”.

O biserică din județul Shuyang a fost transformată într-un centru pentru comemorarea Armatei Roșii (engl.Red Army).

„Biserica va fi folosită acum pentru a învăța tânăra generație despre spiritul revoluționar al Chinei” au explicat autoritățile.

Cel puțin trei biserici închise din județul Siyang din Suqian au fost demolate. „Credincioșii depășesc numărul membrilor Partidului Comunist, iar Partidul nu poate câștiga inimile oamenilor”, a declarat un locuitor. „Guvernul se teme că acest lucru va aduce instabilitate. Bisericile sunt desființate pentru că guvernul vrea să se asigure că numărul de membri ai PCC (Partidul Comunist Chinez) va depăși numărul credincioșilor”.

Cel puțin trei biserici au fost demolate în acea zonă.

Pe 21 octombrie 2020, guvernul județului Xiayi din provincia centrală Henan, a ordonat demolarea unei foste biserici și construirea unei clinici în locul ei. Potrivit unui locuitor, locașuk de închinare a mai fost închis și anul trecut și folosit ca fabrică de îmbrăcăminte. Două luni mai târziu fabrica a fost închisă.

Guvernul reutilizează și bisericile închise. În provincia sud-estică Jiangxi, guvernul districtual a închis în aprilie o locație veche a bisericii locale pe motiv că biserica ar „organiza acolo adunări ilegale”. O lună mai târziu, clădirea a fost transformată într-o „Stație a civilizației pentru noua eră”.

„Afișe propagandiste ale partidului au fost lipite peste tot și au fost aduse mese de ping-pong în clădire”, a spus un membru al bisericii. Adunările bisericii au loc acum în casele creștinilor.

Biserica locală a fost obligată de către autorități să închirieze clădirea unor oameni care conduc o fabrică. Autoritățile inspecteze locul constant, pentru a se asigura că credincioșii nu se întorc acolo.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2020/11/16/china-cladirile-bisericilor-inchise-trebuie-vandute-inchiriate-sau-demolate/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.