PASTOR MIHAI MIHUȚ — Profil biografic- Autobiografie pastor Mihai Mihut, (12.12.1949-12.11.2020)

Și am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!

‭‭Apocalipsa‬ ‭14:13

Sunt nascut la 12.12.1949, in satul Vintere, com. Holod, jud.Bihor, dintr-o familie de credinciosi baptisti.

La varsta de 4 ani am ramas orfan de mama, iar responsabilitatea cresterii mele a preluat-o bunica mea, o femeie credincioasă, care din fragedă copilărie a sădit în inima mea învăţătura Sfintelor Scripturi, m-a învăţat să stau de vorbă cu Dumnezeu în rugăciune şi mi-a îndreptat paşii spre casa lui Dumnezeu.

Această creştere în frică de Dumnezeu şi în învăţătura Scripturii, au dat roade mai târziu în viaţa mea.

Pot să spun că am experimentat din plin ceea ce afirmă Psalmul 68 v.5/a şi 6/a cu privire la faptul că « Dumnezeu este Tatăl orfanilor » şi « El dă o familie celor părăsiţi ». 

Primii ani de scoala i-am facut in satul natal, iar la varsta de 12 ani bunica, sfătuită de persoane cu intenții bune a acceptat cu greu să ajung la Casa de copii din Beius, unde am terminat ciclul gimnazial in anul 1963.

Intre 1963-1967 am urmat Liceul teoretic nr.1 din Beius, iar dupa liceu mi-am continuat studiile la Scoala tehnica de geologie din orasul Dr. Petru Groza(astazi Ştei), pe care am absolvit-o in anul 1969.

În anul 1966, pe când eram încă în liceu, bunica a trecut la Domnul, dar ceea ce ea a investit în viaţa mea, precum şi rugăciunile ei necurmate înălţate către Dumnezeu pentru mine, au dat rod şi în vara anului 1968, pe 18 August,  l-am mărturisit pe Domnul Isus în apa botezului, ca Domn şi Mântuitor personal, fiind botezat de fratele Gligor Ioan, păstorul Bisericii baptiste din satul meu natal.

După această experienţă deosebită a convertirii, Dumnezeu a aprins un foc în inima mea, care m-a motivat să împărtăşesc Cuvântul lui Dumnezeu celor din jurul meu şi o făceam cu multă bucurie şi multă râvnă.

În această perioadă, Dumnezeu mi-a pus pe inimă gândul ca după ce voi termina Şcoala tehnică de geologie, să urmez Seminarul Teologic Baptist din Bucureşti şi să mă dedic lucrării de slujire ca păstor.

Astfel, în vara anului 1969, mi-am întocmit dosarul pentru admitere la Seminar, dar Departamentul Cultelor  n-a aprobat anul școlar 1969-1970 și în primavara anului 1970 am plecat in armata. În toamna acelui an însă Seminarul a primit aprobarea pentru o clasă cu 12 studenţi, dar eu nu eram printre ei, fapt care a însemnat a doua piatră de încercare pentru mine, întrucât trebuia să mai aştept încă patru ani.

Dumnezeu are însă căile Lui, planurile Lui şi timpul Lui cu privire la pregătirea noastră pentru lucrarea Sa. 

După satisfacerea stagiului militar, incepand cu toamna anului 1971 pana in 1973, am lucrat ca tehnician geolog la I.P.E.G. Campulung Moldovenesc. A fost o perioadă în care am avut ocazia de a sluji Domnului în circumstanţe mai dificile dar şi să cunosc o serie de biserici din nordul Moldovei, fapt care m-a ajutat foarte mult în creşterea mea spirituală şi în pregătirea pentru ceea ce Dumnezeu avea în plan cu mine. 

In anul 1973 m-am casatorit cu actuala mea sotie Irina din Oradea si dupa casatorie m-am transferat cu locul de munca  la Institutul de meteorologie si hidrologie din Oradea unde am lucrat ca tehnician hidrolog  pana in anul 1974. În vara acelui an Dumnezeu ne-a binecuvântat ca familie cu primul nostru copil, Cristian şi pot spune că aveam o familie fericită, o locuinţă frumoasă şi un loc de muncă bun.

Cu toate acestea, acea chemare lăuntrică din partea lui Dumnezeu de a urma Seminarul din Bucureşti şi a mă dedica lucrării Sale, m-a urmărit în toţi aceşti ani şi a rămas în inima mea ca o chemare irezistibilă.

Astfel, în toamna anului 1974, am fost admis la Seminar. Anul acela a însemnat un mare triumf şi pentru Seminar, căci după o perioadă de mulţi ani, Departamentul Cultelor a aprobat o clasă cu 20 de studenţi.

Anii de studiu la Seminar, au fost o mare binecuvântare pentru mine, întrucât mi-au oferit un fundament teologic şi doctrinar sănătos, care m-a ajutat ulterior să rămân lângă dreptarul învăţăturii sânătoase şi să o propovăduiesc în lucrarea de slujire cu toată convingerea şi altora. Dintre profesorii din timpul Seminarului, care au contribuit la formarea mea ca slujitor doresc să-i amintesc pe fr. Bunaciu Ioan, care mi-a fost ca un părinte spiritual, de la care am învăţat seriozitatea, consecvenţa şi disciplina în lucrarea de slujire, fr. Talpoş Vasile care m-a iniţiat în arta predicării Cuvântului, fr. Taloş Vasile, care m-a motivat să iubesc şi să mă adâncesc în studiul Vechiul Testament şi fr. Doru Moţ, care mi-a inspirat dragoste pentru limba engleză.

Citiți mai mult accesând:

http://www.baptist-tm.ro/pastor-mihai-mihut-profil-biografic/?fbclid=IwAR0WQlv1Cfw6p9m6IN9e7mSIWDxGKWkg8hX2xvXia5tltQ2eLRAMJ0fTj0A

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.