Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.

Iosua 24:15
„Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.”

Ce frumos! Ce frază plăcută, scurtă și concisă! „Eu și casa mea”… adică eu și familia mea, eu și soția mea, copiii mei… Da, cu alte cuvinte este vorba despre „noi”. Că ce? Ce vom face? Vom sluji Domnului! Eu și casa mea avem și alte opțiuni, putem alege și altceva. Tu și casa ta, la fel.
Dar astăzi față-n față cu, Cuvântul lui Dumnezeu, cel mai frumos lucru este să-L alegem pe EL!
Oamenii din zilele noastre aleg tot felul de lucruri: cum să se îmbrace, ce să mănânce, ce mașină să conducă, locul de muncă, vacanța, prietenii, biserica…etc.
Am putea zice la prima vedere că nu e ceva rău, dar toate cele enumerate mai sus au legătură cu partea materială a vieții, și ce vreau să spun e că ne pricepem bine să alegem orice e pentru confortul nostru. Ne interesează ce e mai bun pentru noi. Și e normal, dar ca oameni duhovnicești, ce alegem? Cum alegem? Pentru omul duhovnicesc, pentru suflet, cum ne zbatem pentru a-i oferi ce are nevoie…? Omul lui Dumnezeu, Iosua spunea: ‘cât despre mine eu și casa mea vom sluji Domnului!’ Dacă ne place să alegem pentru cele pământești, cu atât mai mult trebuie să ne placă să alegem și pentru cele cerești. Pentru că de alegerea pe care o facem aici atârnă binele nostru, pentru dincolo. Mă rog Domnului ca EU, TU, NOI și casele, familiile noastre să slujim Domnului. Cred că aceasta este alegerea omului înțelept.
Fiți binecuvântați!

Doru Pantea

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.