Ziua a 3-a: Muzica clasică indiană – #Pray15Days

Muzica clasică indiană este profund legată de textele și practicile sacre ale Hinduismului. Se intenționează ca această muzică să fie foarte emoționantă, ca și cum ar fi o reflectare a vocii zeilor, inspirându-i pe credincioși la o creștere spirituală mai profundă.

Asha este o astfel de cântăreață de muzică clasică, care s-a mutat la oraș cu soțul ei, Anand, în speranța că va găsi un loc de muncă interpretând sau predând muzica. Mariajul ei a fost dificil, cu bătăi și despărțiri dese. Ea a găsit sprijin în niște prieteni creștini care au încurajat-o, au sprijinit-o și s-au rugat împreună cu ea atunci când lucrurile erau foarte dificile. Prin prietenia lor, Asha a ajuns să înțeleagă dragostea lui Hristos, a găsit mângâiere și pace, crezând în El.

Asha continuă să se roage pentru soțul ei, dar muzica ei s-a schimbat. Dacă înainte ea obișnuia să cânte cântece despre vechii zei hinduși, acum cântă cântece care îl laudă pe Isus și spun povestea Lui, adaptând cântecele creștine la stilul clasic indian.

Cum să ne rugăm?

  1. În tradiția hindusă, primii muzicieni erau divini și, prin urmare, să folosești instrumentele pentru a-i venera este o practică profund spirituală. Rugați-vă pentru ca muzicienii, în timp ce cântă, să-L întâlnească pe Hristos și să cânte un cântec nou. Lasă-te inspirat de Psalmul 96:1-3.
  2. Rugați-vă ca creștinii din India să folosească muzica pentru a face cunoscută vocea lui Hristos, pentru a-i încuraja și pe alți credincioși să se maturizeze în credință și pentru a atrage hindușii care caută să cânte un cântec nou. (Psalmul 33)
  3. Apocalipsa 5:9 spune că în fața tronului lui Dumnezeu oameni din fiecare trib, fiecare limbă și fiecare națiune vor cânta un cântec nou. Rugați-vă ca cei din triburile hinduse să se alăture și ei acestui viitor cor.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2020/11/10/ziua-a-3-a-muzica-clasica-indiana-pray15days/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.