Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

Guvernul Ungariei a propus marţi un amendament constituţional prin care se urmăreşte impunerea viziunii creştine a rolurilor de gen în creşterea copiilor, în contextul în care partidul naţionalist de guvernământ al premierului Viktor Orban apelează la retorica anti-LGBT pentru a-şi consolida susţinerea în rândul electoratului, informează AFP.

Proiectul de amendament înaintat parlamentului de ministrul justiţiei Judit Varga afirmă că trebuie să li se garanteze copiilor o „creştere bazată pe valori ce decurg din …cultura creştină a Ungariei”.

„Baza relaţiilor de familie este căsătoria”, a declarat ea. „Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”.

În proiect se mai afirmă că Ungaria „protejează dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au născut” folosind un limbaj similar celui din campania guvernamentală privind interzicerea identităţilor transgender, informează Agerpres

Partidul naţionalist Fidesz al premierului Orban şi aliatul său politic, micul partid creştin-democratic KDNP, se confruntă cu perspectiva scrutinului de la începutul anului 2022, în contextul în care popularitatea riscă să le fie ameninţată de pandemia de COVID-19 şi impactul acesteia asupra economiei.

În ultimii ani, guvernul Orban s-a concentrat în principal pe condamnarea imigraţiei în Europa, dar se orientează din ce în ce mai mult spre retorica anti-LGBT pe măsură ce pandemia afectează economia, urmând exemplul partidului naţionalist PiS aflat la guvernare în Polonia, care a făcut din homofobie piesa de rezistenţă a campaniei sale la alegerile din acest an.

În luna mai, guvernul ungar a interzis modificările de gen în documentele personale. Totodată, partidul de guvernământ nu vede cu ochi buni cărţile pentru copii care descriu pozitiv diversitatea.

https://www.stiripesurse.ro/ungaria-isi-modifica-constitutia-si-incinge-spiritele-familia-este-alcatuita-din-femeie-si-barbat_1526947.html?fbclid=IwAR3IhMLf2xeQa3snMqK_LpOXOR3hxoDeeqaI7o1s-ExLPxaneR6XTDqejN8

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.