ÎNCĂ O ZI…

Dedicație pentru toți cei osteniți și căzuți în sufletele lor, pentru cei ce – indiferent de motiv – simt că nu mai pot aștepta nimic bun de la viață, pentru cei ce și-au pierdut speranța pentru viitor, pentru cei ce privind înainte se înfioară de groază, pentru cei aflați în temnița unei inimi zdrobite.

Astăzi încetează să porți întreaga povară a vieții tale. Astăzi trăiește cu Dumnezeu ÎNCĂ O ZI!

ÎNCĂ O ZI mi s-a dat nemeritat darul vieții: sunt viu și suficient de sănătos să aud în zori păsărelele ciripind, să văd culorile vieții și morții în natură, să mă bucur de un sandwich cald, să citesc acest mesaj, să mă plimb în aerul răcoros al unei toamne calde, să îmi număr lacrimile, … ÎNCĂ O ZI aleg să mă întorc către Dumnezeu mulțumindu-I pentru darul vieții.

ÎNCĂ O ZI Domnul rămâne neclătinat în domnia Lui, neschimbat în bunătatea Lui, necuprins în înțelepciunea Lui, neîntrecut în generozitatea Lui, neînțeles în iubirea Lui. ÎNCĂ O ZI aleg să mă încred în caracterul statornic al lui Dumnezeu mai mult decât în sentimentele mele schimbătoare.

ÎNCĂ O ZI, în mijlocul multelor dureri din vremea însingurării și înstrăinării mele de Casă, Dumnezeu a presărat cu generozitate bunătățile Lui împachetate cu grijă în banala hârtie a vieții cotidiene. ÎNCĂ O ZI aleg să îmi învăț inima cum să numere împreună cu lacrimile zilei și binecuvântările ei mărunte și multe.

ÎNCĂ O ZI mi s-a dat șansa să-L mai cunosc pe Dumnezeu și să îmi trag sufletul ostenit mai aproape de El. ÎNCĂ O ZI aleg să îmi ridic privirile dinspre urâțenia vieții spre frumusețea Domnului, dându-i ghionturi inimii să Își cunoască încă puțin Stăpânul.

ÎNCĂ O ZI Tatăl ceresc mi-a pregătit o putere potrivită cu măsura acestei zile. ÎNCĂ O ZI aleg să Îi bat la ușă cerându-i această putere și nădăjduind că, datorită ei, voi ajunge capătul acestei zile ca să mărturisesc încă o dată credincioșia lui Dumnezeu.

ÎNCĂ O ZI Dumnezeu îmi șoptește sigur că viitorul meu e în mâna Lui și îmi cere ferm să mă ocup strict de ziua de astăzi. ÎNCĂ O ZI aleg să las viitorul acolo unde este și să trăiesc ziua ce mi s-a dat stând cât mai liniștit în brațul Lui, ferindu-mă cât mai mult de rău și înfăptuind cât mai mult binele.

ÎNCĂ O ZI Dumnezeu a lăsat Cuvântul Lui în casa mea, iar prin Cuvânt a așezat aproape de mine promisiunile Sale scumpe. ÎNCĂ O ZI aleg să iau Cuvântul în mâinile mele și mă voi hrăni cu promisiunile Lui, voi bea apa din Stâncă și îmi voi face timp să mă retrag din pustia vieții pentru a culege mana Lui dătătoare de viață.

ÎNCĂ O ZI aleg să așez în mâinile Celui ce luptă pentru mine povara grea a unei vieți care simt că nu merită trăită și primesc din mânile Lui suficientă speranță și putere să port povara zilei de astăzi în mod liniștit, onorabil și plăcut Lui.

ÎNCĂ O ZI descoper astfel că sufletul meu mai face un pas spre odihnă și vindecare.

ÎNCĂ O ZI voi purta și voi câștiga lupta unei noi zile nădăjduind în Cel care luptă pentru mine.

(Lucian C.)

https://www.facebook.com/100009540918480/posts/2758759617785375/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.