Pastor și traducător al Bibliei torturat și ucis de armata indoneziană

Un pastor creștin a fost împușcat în Indonezia în timpul unor serii de atacuri militare care au la bază tensiunile dintre forțele de securitate și grupurile separatiste.

CNN raportează că pastorul Yeremia Zanambani era cunoscut drept traducătorul Bibliei în dialectul Moni din Papua. Guvernul indonezian a afirmat printr-o declarație că încă se fac investigații, susțînând că pastorul a fost împușcat de un grup armat în timp ce era pe câmp îngrijindu-și porcii în Intan Jaya în luna septembrie.

Cu toate acestea, Biserica Tabernacle Gospel din Indonezia, unde acesta slujea că pastor, susține că a primit informații despre faptul că Zanambani a fost de fapt torturat și împușcat de ofițeri ai Forțelor Armate Naționale Indoneziene (TNI).

Șeful echipei umanitare pentru cazuri de violență împotriva creștinilor din provincia Papua, Haris Azhar, a declarat într-o conferință de presă că membrii TNI au acordat un termen de două zile pentru a returna armele confiscate de la aceștia în timpul unui atac separat cu două zile mai devreme.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2020/11/08/pastor-si-traducator-al-bibliei-torturat-si-ucis-de-armata-indoneziana/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.