Cine este Emil Ciubotariu?

Sunt căsătorit de șaisprezece ani, tată a doi băieți, născut în județul Botoșani și de aproximativ doisprezece ani locuiesc la Roma. Am absolvit Facultatea de Teologie în București, pentru ca mai apoi să îmi urmez vocația ajutând comunitățile de români din diaspora.

Și pentru mine, asemenea tuturor celor care au urmat calea exilului, plecarea din țară a presupus o reconversie profesională, dar și adaptarea la un mediu diferit din punct de vedere social și economic.

Așa am descoperit în mod personal dificultățile prin care trec românii în afara granițelor. Așa am ajuns să simt și eu dorul, pe care îl poartă în suflet cei plecați, după țară, familie și biserică. Așa am putut să înțeleg eforturile pe care le fac cei mai mulți pentru a se realiza pe plan profesional în străinătate, pentru a îi ajuta și pe cei dragi care au rămas în urma lor.

Am observat că mulți dintre români și-au pierdut încrederea în autorități sau în clasa politică. Am văzut cum dezamăgirea i-a cuprins pe mulți și i-a făcut să stea departe de procesele democratice și de implicarea civică.

Toate acestea m-au făcut conștient că schimbarea nu este posibilă decât printr-o implicare asumată, cu o viziune clară, cu valori creștine și cu frică de Dumnezeu. Cu cât se vor implica mai mulți oameni morali și de bună credință în politică, cu atât vom spori șansele să beneficiem de o conducere cinstită și benefică românilor de pretutindeni.

Mottoul meu în viață este inspirat din Sfânta Scriptură: „Așa cum vreți ca oamenii să vă facă vouă, faceți-le și voi la fel!” Am ales să intru în această competiție politică fiindcă mi-am îndreptat privirile spre semenii mei. Sunt ferm convins că noi am fost creați să trăim în folosul semenilor noștri, iar dacă acest aspect esențial ar fi aplicat în societatea românească, lumea ar fi mai bună, clasa politică, mai cinstită, iar familiile, mai solide.

Sunt un susținător al familiei tradiționale și îmi asum poziția pro-viață, considerând că protejarea vieții umane nu este numai poziția corectă, ci singura poziție viabilă pentru a alcătui o societate sănătoasă și prosperă.

Sursa: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/cine-este-emil-ciubotariu/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.