Boicotarea Bibliei

De sute de ani, jurământul pe Biblie are o uriașă valoare simbolică: este garanția că, punând mâna pe Cartea Sfântă, nu vei minți și nu vei înșela. Un document de la 1200, din arhivele Universității Oxford, arată că jurații și martorii la procesele din Anglia jurau cu mâna pe Biblie și sărutau Cartea Sfântă.

În Statele Unite, cu rare excepții, toți demnitarii aleși – inclusiv cei ai Partidului Democrat – și judecătorii depun jurământul ținând mâna stângă pe Biblie și spun, la final, “Așa să mă ajute Dumnezeu!“.

Jurământul pe Biblie are valoarea unui contract verbal, un contract între cel care depune jurământul și națiunea pe care o deservește.

De aceea, spun că refuzul consilierilor locali USR-PLUS de a jura cu mâna pe Biblie este o sfidare a națiunii pe care o reprezintă și începutul unei trădări a electoratului care i-a votat. Ce ne spun, prin acest gest, consilierii USR-PLUS? Că ei nu răspund în fața nimănui și vor face ce vor. Aroganță, autosuficiență și obrăznicie, asta ne arată decizia useriștilor de a refuza să jure cu mâna pe Biblie.

Boicotarea Bibliei nu este decât un alt semn al infantilismului obraznic al unor inși fără o minimă cultură politică.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3728409273844817&id=442867569065687

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.