Sesizarea lui Klaus Iohannis la CCR privind identitatea de gen a fost amânată pentru luna noiembrie

Curtea Constituţională a amânat pentru 18 noiembrie pronunțarea privind sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen.

„Cu privire la obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea art.7 din Legea educației naționale nr.1/2011, obiecție formulată de Președintele României, Curtea Constituțională a amânat pronunțarea pentru data de 18 noiembrie 2020”, arată Curtea Constituțională a României.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, legea contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat.

Legea interzice în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile “în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”, precum şi a activităţilor care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.

Preşedintele Iohannis afirmă că legea sesizată la CCR contravine articolului 29 privind libertatea conştiinţei din Legea fundamentală.

Sursa:

https://www.stiripesurse.ro/sesizarea-lui-klaus-iohannis-la-ccr-privind-identitatea-de-gen-a-fost-amanata-pentru-luna-noiembrie_1521662.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.