Rugăciune pentru biserica persecutată – Somalia

Somalia se află în estul Africii și are o populație de 15,6 milioane locuitori, din care 0,3 % sunt creștini, iar creștini evanghelici sunt aproximativ 0,01%.

Somalia este una din cele mai neevanghelizate țări din lume; peste 99 % din somalezi nu au auzit niciodată că Isus este Mântuitorul lumii.

Somalia se află pe locul 3 în clasamentul țărilor cu cele mai severe persecuții și a fost declarată una din cele mai corupte țări din lume.

În gândirea musulmanilor din Somalia, este de neconceput ca un somalez să fie creștin. Liderii religioși islamici declară public că în Somalia nu există loc pentru creștinism, creștini și biserici. Constituția definește islamul singura religie din Somalia.

Cei care se convertesc la creștinism sunt catalogați trădători ai familiei și tribului din care fac parte și sunt considerați o amenințare pentru cultura somaleză. Creștinii sunt alungați din familii și sunt nevoiți să trăiască ascunși. Dacă părinții creștini sunt descoperiți că-și învață copiii despre Isus sunt executați. În unele familii creștine, după ce părinții sunt uciși, copiii sunt răpiți pentru a fi formați ca soldați ai grupării extremiste Al Shabaab. Simpla suspiciune că un om este creștin poate duce la decapitare imediată.

În ciuda restricțiilor și persecuției cu care se confruntă creștinii în Somalia, rata de creștere a creștinilor evanghelici este de 8,1%.

Să ne unim în rugăciune pentru creștinii persecutați din Somalia, pentru înaintarea Evangheliei, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta țară, pentru oamenii neevanghelizați din Somalia, dar și pentru ca persecutorii să-L întâlnească pe Isus.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2462713490703828/?extid=0&d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.